SUA, mesaj pentru Grecia: Atena trebuie sa continue colaborarea cu UE si FMI

P.c. | 06.02.2015

Pe aceeași temă

Ambasada SUA la Atena a transmis astazi un mesaj catre noul guvern grec, recomandand noii puteri sa nu rupa acordul cu finantatorii internationali si sa continue reformele administrative si structurale, relateaza Hotnews.

 

Ambasada SUA la Atena spune, intr-un comunicat de presa citat de Reuters, ca "Grecia trebuie sa continue reformele administrative si structurale si sa arate prudenta fiscala". Ambasada mai spune ca Atena trebuie sa continue colaborarea cu UE si FMI. Comunicatul a fost publicat la putin timp dupa ce ambasadorul David Pearce s-a intalnit cu premierul Alexis Tsipras.

 

CITITI SI: Ministrul grec de Finante sustine ca Atena NU va coopera cu troica creditorilor si nu va cere prelungirea programului de salvare

 

Reamintim ca guvernul format de partidul populist Syriza cauta fervent sustinere in UE in incercarea de a renegocia termenii bailout-ului sustinut cu finantarea troicii FMI-CE-BM. Pina acum, toti partenerii europeni ai Greciei s-au aratat insa rezervati fata de incercarea guvernului Tsipras de a negocia un nou program cu finantatorii, temandu-se ca Atena va renunta la reformele structurale.

 

De altfel, si in campania electorala din ianuarie, si dupa ce a fost investit ca premier, Tsipras a anuntat ca va reangaja bugetarii concediati de precedentele guverne si va reveni la masuri sociale precum a 13-a pensie.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22