SUA: Rusia submineaza ordinea mondiala prin sprijinirea separatistilor din estul Ucrainei

P.c. | 21.02.2015

Pe aceeași temă

Jennifer Psaki, purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat al SUA, a declarat ca Rusia submineaza ordinea mondiala prin sprijinirea separatistilor din estul Ucrainei, relateaza Romania Libera.

 

Fotografii şi înregistrări video făcute în estul Ucrainei arată că Rusia este vinovată de înregistrarea a numeroase victime în rândul ucrainenilor, a subliniat Psaki. "Continuarea sprijinului rus pentru atacurile forţelor separatiste şi încălcarea regimului de încetare a focului în estul Ucrainei subminează atât acţiunile diplomatice şi organizaţiile internaţionale, cât şi actuala ordine mondială", a declarat ea.

 

Psaki a avertizat că Rusia va plăti un "cost suplimentar" în cazul încetării Acordului de la Minsk, semnat la 12 februarie.

 

CITITI SI: Vladimir PUTIN: Nicio tara nu este SUPERIOARA MILITAR Rusiei. 68% dintre rusi cred ca SECURITATEA tarii lor este amenintata

 

Ea a mai declarat că Statele Unite supraveghează îndeaproape situaţia din estul Ucrainei şi dispun de o serie de măsuri pentru a contracara Rusia, acuzată de susţinerea separatiştilor proruşi.

 

Tot vineri, preşedintele rus, Vladimir Putin, a declarat că nicio altă ţară nu trebuie să îşi facă iluzii că poate atinge un nivel de superioritate militară comparativ cu Rusia."Nimeni nu trebuie să aibă iluzia că poate obţine superioritate militară comparativ cu Rusia. Nimeni nu poate exercita presiuni asupra Rusiei. Vom avea mereu reacţii adecvate la astfel de aventuri", a avertizat liderul de la Kremlin.

 

CITITI SI: Angela MERKEL, cancelarul german: Noua ordine europeana trebuie conturata IMPREUNA cu Rusia, nu IMPOTRIVA ei

 

Moscova este acuzată de către Kiev şi Occident că este implicată - cu armament şi oameni - în actualul conflict armat din estul Ucrainei, care durează de zece luni, după ce a anexat peninsula ucraineană Crimeea, în martie, pe fundalul crizei care a început în noiembrie 2013 cu proteste antiruse şi proeuropene, cea mai puternică criză din Europa de după războaiele din fosta Iugoslavie. Rusia neagă orice implicare.

 

CITESTE SI:

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22