Tensiune intre Tudose si Dragnea. Premierul vrea schimbare la ANAF; Dragnea s-ar opune (surse)

E.b. | 05.07.2017

Relatia dintre premierul Mihai Tudose si seful sau de partid, Liviu Dragnea, s-a tensionat rapid. La doar sase zile de la investirea guvernului.

Pe aceeași temă

 

 
 

Tudose s-ar fi contrat cu Dragnea in legatura cu Fiscului, potrivit unor surse din PSD, citate de HotNews

 

Premieru ar lua in calcul schimbarea sefului ANAF, Bogdan Stan, pentru ca e nemultumit de scaderea incasarilor bugetare, dar Dragnea s-ar opune. De altfel, premierul l-a convocat azi la ora 15.00 pe Stan la o sedinta ce ar putea fi decisiva.

 

Inca de luni, surse guvernamentale aratau ca Tudose ia in calcul schimbare lui Bogdan Stan, un functionar care a avut in trecut legaturi cu firma TelDrum, apropiata de Liviu Dragnea. Tudose si-ar fi exprimat nemultumirea in discutii interne fata de slaba performanta a ANAF. "Cum e posibil ca incasarile din TVA sa scada fata de anul trecut, cand cresterea economica e de 5,7%, iar cresterea vanzarilor de retail e de 10%".

 

Schimbarea sefului de la Fisc a fost unul dintre motivele de tensiuni si intre Sorin Grindeanu si Liviu Dragnea. Si Grindeanu a vrut sa il schimbe pe Bogdan Stan cand era premier, dar s-a lovit de opozitia lui Dragnea.

 

Premierul Mihai Tudose a declarat, miercuri, că nu are un conflict cu Liviu Dragnea pe tema programului de guvernare şi nu s-a certat cu el, aşa cum a relatat presa. Şeful Executivului a reiterat că noile măsuri din programul de guvernare, precum schimbarea taxării, vor fi implementate doar după efectuarea unor simulări care să demonstreze că ele nu fac "mai mult rău", conform News.ro.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22