Tiberiu Nitu: Au fost audiate peste 40 de persoane, inclusiv din autoritatile statului

Iulian Popescu | 03.11.2015

Ancheta în cazul incendiului de la clubul Colectiv se derulează pe toate palierele, atât cu privire la companiile private, cât și cu privire la autoritățile statului, până în prezent fiind audiate 40 de persoane, a declarat luni Tiberiu Nițu.

Pe aceeași temă

"Au fost audiate 40 de persoane, de sâmbătă până în prezent. S-au ridicat mai multe documente de la persoane fizice și private. Toate persoanele pentru care se va dovedi o formă de vinovăție în acest dosar vor răspunde penal. Ancheta se derulează pe toate palierele, atât cu privire la companiile private, cât și cu privire la autoritățile statului", a declarat Tibeiu Nițu luni seara, la ieșire din sediul Parchetului General.

 

Nițu a precizat că procurorii au reușit să identifice persoanele și compania care au furnizat materialele folosite la spectacolul pirotehnic din clubul Colectiv în seara în care s-a produs incendiul.

 

Întrebat dacă s-au descoperit fapte de corupție în acest dosar, Tiberiu Nițu a spus că, până în acest moment, ancheta procurorilor s-a concentrat pe victime.

 

"Ne-am luat angajamentul că vom acorda o atenție deosebită acestei cauze. Vom căuta să facem o anchetă efectivă și într-un termen rezonabil cu respectarea tuturor drepturilor și garanțiilor procesuale", a mai declarat procurorul general.

 

În dosarul care are ca obiect incendiul produs în clubul Colectiv din București, procurorii i-au pus sub acuzare pe cei trei acționari ai clubului, Costin Mincu, Alin George Anastasescu și Paul Gancea, pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

 

Ei au fost reținuți luni seara pentru 24 de ore.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22