Timmermans: PES nu va accepta un PSD care ar lua-o în direcția opusă în lupta anticorupție

Laurentiu Gheorghe | 26.03.2019

Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, spune că în familia socialiștilor europeni nu este loc pentru PSD dacă anulează unele dintre cele mai mari realizări din ultimii ani.

Pe aceeași temă

Oficialul UE a reiterat că ar fi o tragedie dacă România, „care a realizat atât de multe în lupta împotriva corupției la nivel înalt, ar lua-o în direcția opusă”.

Nu vom accepta să renunțăm la lupta anticorupție, nu vom accepta să facem pași înapoi, nu vom accepta un partid care ar anula tot ce s-a obținut în ultimii 10 ani. Pentru că nu vorbim doar de îngrijorări în ceea ce privește lupta împotriva corupției și a statului de drept din Romania, cred ca am fost foarte clar în ultimul raport (MCV - n.r.) publicat.

Dar ar fi o tragedie daca o tara care a avansat atât de mult in lupta anticorupție, iar Romania a atins multe obiective, s-ar întoarce acum in cealaltă direcție. Iar asta este de neacceptat pentru familia mea politica (PES) . In familia mea politica nu va fi loc pentru un partid care ar anula unele dintre cele mai mari realizări ale României din ultimii 12 ani”, a declarat prim-vicepreședintele CE la întâlnirea cu Asociația Presei Străine din Olanda, citat de G4media.

De asemenea, Timmermans a fost întrebat și despre noile proiecte de ordonanța de urgență trimise, vineri, de Ministerul Justiției pentru discuții în mediul judiciar. Ar putea duce acestea la declanșarea Articolului 7 din Tratatul UE împotriva României?

„Ce vom face depinde de ce sa va întâmpla in continuare. Suntem in discuții cu premierul Dăncilă, am decis ca experții noștri să se întâlnească regulat pentru a atinge două obiective.

În primul rând, pentru implementarea recomandărilor din raportul MCV, iar până acum guvernul roman a zis nu, dar acum e dispus să facă acești pași.

Al doilea obiectiv reprezintă discuții pe noile propuneri legislative. Vorbiți despre noile proiecte de OUG; mi s-a spus că noi (Comisia Europeana - n.r.) vom fi informați dinainte ca să ne putem da avizul”, a mai spus Timmermans.

Oficialul european a mai spus ca e complet impartial din punct de vedere politic si nu va trata țara noastră diferit de Polonia ți Ungaria.

„Vă garantez că nu va exista un tratament al Comisiei Europene în funcție de compoziția politică a fiecărui guvern", a conchis Timmermans.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22