Timmermans vine la București lunea viitoare în plin scandal legat de ordonanța pe justiție

Redactia | 04.03.2019

Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, vine lunea viitoare la București în contextul protestelor masive ale judecătorilor și procurorilor împotriva OUG de modificare a legilor Justiției

Pe aceeași temă

Oficialul european vine în România cu ocazia primirii din partea Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) a titlului de Doctor Honoris Causa, dar și pentru a participa la ședința Consiliului Afaceri Generale (CAG), care va avea loc la București.

SNSPA a transmis că ceremonia de acordare a distincției se va desfăşura în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”, începând cu ora 16:00.

Potrivit fișei biografice întocmite de Agerpres, Frans Timmermans s-a născut la 6 mai 1961 la Maastricht. El a studiat literatura franceză la Universitatea „Radboud Nijmegen”, din Olanda, a urmat studii postuniversitare în drept european şi istorie la Universitatea din Nancy, Franţa.

Timmermans şi-a început cariera în Ministerul Afacerilor Externe al Olandei, iar la începutul anilor ’90 a făcut primii paşi în diplomaţie, fiind numit secretar adjunct la Ambasada Olandei din Moscova. În anul 1994, a făcut parte din echipa comisarului european pentru relaţii externe, Hans von de Broek, apoi timp de trei ani a fost consilier şi secretar privat al lui Max van der Stoel, Înalt Comisar pe probleme de minorităţi naţionale în cadrul OSCE.

În anul 1998, după alegerile generale din Ţările de Jos, Frans Timmermans a fost ales membru al Camerei Reprezentanţilor din partea partidului Laburiştilor. În perioada 2007-2010, a fost ministru al Afacerilor Europene. După alegerile din 2010, el a revenit în Parlament, până în anul 2012, când a primit un nou portofoliu în guvern, pentru a conduce ministerul Afacerilor Externe.

În septembrie 2014, Timmermans a fost desemnat pentru un post de comisar din partea Olandei în cadrul Comisiei Europene, condusă de preşedintele ales, Jean-Claude Juncker. Începând din 1 noiembrie 2014, Frans Timmermans a preluat funcţia de prim-vicepreşedinte al Comisiei Europene. În octombrie 2018, Frans Timmermans şi-a anunţat candidatura pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene la alegerile europene din 2019.

Printre numeroasele distincţii primite se numără şi Ordinul „Pentru Merit” în grad de Comandor din partea statului român.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22