Titus Corlatean considera demisia lui Tsipras un gest politic inteligent

Fara Autor | 21.08.2015

Pe aceeași temă

Deputatul PSD Titus Corlățean, fost ministru de Externe, consideră demisia premierul grec Alexis Tsipras "un gest inteligent din punct de vedere politic și o repoziționare politică necesară", scrie Agerpres.

 

"Un gest politic care nu este, până la urmă, neașteptat. E o repoziționare politică necesară din punctul de vedere al lui Tsipras în contextul acordului încheiat cu partenerii internaționali. E un gest politic care nu e chiar surprinzător, dar care din perspectiva interesului său politic este necesar. Poate și riscant, dar în opinia mea e un gest inteligent din punct de vedere politic pentru că Tsipras beneficiază încă de un capital politic important de simpatie în Grecia chiar dacă el este totuși în mod firesc în curs de diminuare", a declarat Corlățean, vineri, citat de Agerpres.

 

El a explicat care a fost motivul principal pentru care Tsipras a demisionat și a dorit să declanșeze alegeri anticipate.

 

"Ținând cont și de realitățile din Parlament, Tsipras a dorit să declanșeze mecanismul alegerilor anticipate acum pentru a putea obține o victorie, chiar dacă nu atât de consistentă ca la alegerile anterioare.

În Parlamentul grec, Syriza a obținut 149 de mandate la ultimele alegeri și împreună cu alt partid cu care este în coaliție a obținut peste 160 de voturi. La ultimul vot în Parlament pe marginea Memorandumului încheiat cu partenerii internaționali, a reformelor care trebuie adoptate, Tsipras nu a reușit să obțină decât 119 voturi, ceea ce înseamnă o diminuare destul de consistentă. Extrema stângă din Syriza este practic într-o poziție de rebeliune față de conducerea de lider", a adăugat Corlățean.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22