Toader vrea comunicat oficial de la GRECO că trebuie să respecte recomandările din raport

Redactia | 12.05.2018

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, insistă că recomandările făcute de Grupul Statelor împotriva Corupției din Cadrul Consiliului Europei (GRECO) nu sunt obligatorii și spune că a solicitat transmiterea unui comunicat oficial către Ministerul Justiției în acest sens.

Pe aceeași temă

 

 

 

Anunțul a fost făcut vineri seara pe pagina de Facebook, Toader precizând că a solicitat GRECO comunicatul oficial referitor la „obligativitatea recomandărilor din ultimul raport”. El mai afirmă că la cererea sa, de la organismul european a primit răspunsul că „nu există un comunicat oficial”, ci doar o corespondență electronică”.

 

Este vorba de știrea pe care a difuzat-o mass-media vineri dimineață, conform căreia de la secretariul GRECO s-a primit precizarea că recomandările făcute nu sunt „facultative” ci trebuie duse obligatoriu la îndeplinire.

 

În final, Tudorel Toader scrie că apelează la „orice deținător” să facă public „un astfel de comunicat oficial”.

”Astăzi am solicitat la GRECO să transmită și la MJ comunicatul oficial referitor la " obligativitatea" recomandărilor / din recentul raport, despre care se tot vorbește în presă.

 

Răspunsul primit - "Nu există un comunicat oficial însă se pare că a existat o corespondență electronică la nivel de secretariat"!

 

În aceste condiții, solicit oricărui deținător sa facă public un astfel de comunicat oficial!”, a scris Toader pe Facebook.

 

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a pus sub semnul întrebării competența experților GRECO cu care a discutat înainte de întocmirea raportului critic al organizației Consiliului Europei în privința luptei anticorupție din România.

 

Invitat de liberali la Senat pentru a răspunde la criticile formulate în acest raport, Tudorel Toader a susținut nu se pune problema activării Articolului 7 din Tratatele europene în cazul României, așa cum s-a întâmplat cu Polonia.

 

Grupul Statelor împotriva Corupţiei din cadrul Consiliului Europei (GRECO) a făcut public în luna aprilie Raportul referitor la România în care îşi exprimă îngrijorarea profundă faţă de anumite aspecte ale legilor adoptate de Parlament privind statutul judecătorilor şi procurorilor, organizarea judiciară şi Consiliul Superior al Magistraturii precum şi privind amendamentele propuse pentru legislaţia penală.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22