Toate contractele de achiziție încheiate de Penitenciare vor fi publicate săptămâna aceasta

Silvia Simion | 31.01.2016

Ministrul Justiției, Raluca Prună, declară pentru Revista 22 că Ministerul Justiției va publica pe internet toate contractele de achiziție încheiate.

Pe aceeași temă

 

 

Săptămâna aceasta voi publica contractele de achiziții ale Ministerului Justiției. Am cerut Administrației Naționale a Penitenciarelor să publice toate contractele sale de achiziții. Cred că sunt lucruri de interes general”, a declarat ministrul Justiției Raluca Prună în exclusivitate pentru Revista 22.

 

Ministrul consideră că ”arma cea mai puternică” a sa este transparența, aceasta putând fi și cheia evitării unor derapaje în administrație, în general.

 

Printre prioritățile mele se numără și setarea unor așteptări ale publicului care apoi vor fi greu de luat înapoi. Sunt exemple mici, dar dacă răspunzi într-un mod transparent și societatea știe ce faci în administrație, cred că foarte multe derapaje pot fi evitate”, afirmă Raluca Prună.

 

Raluca Prună, absolvent de Drept şi Filosofie, a lucrat, în 2000, la delegaţia Comisiei Europene din România, pe vremea când aceasta era condusă de Jonathan Schelee. A fost preşedinte al Asociaţiei Române pentru Transparenţă – Transparency International. În funcția de ministru a venit din poziția de șefă a Direcţiei Generale Justiţie a Comisiei Europene, unde lucrează din 2007, din această funcție suspendându-se pentru un an, cât durează mandatul guvernului Cioloș.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22