Toni Greblă: Rovana Plumb și Teodorovici rămân miniștrii interimari, deși le-a expirat interimatul

Laurentiu Gheorghe | 21.02.2019

Secretarul general al Guvernului a anunțat că în lipsa unei decizii a președintelui Iohannis privind noile propuneri pentru Transporturi și Dezvoltare, Rovana Plumb si Teodorovici raman ministri interimari

Pe aceeași temă

„Nu avem, din păcate, niciun semn de la Cotroceni. (...) Presedintele Iohannis a emis un decret prin care a numit doi ministri interimari, fara sa faca precizarea pe ce perioada ii numeste. Se presupune ca pana cand prim-ministrul ii face o propunere, o nominalizare pentru titularii celor doua ministere, lucru care s-a si intamplat.

Doamna prim-ministru a inaintat ieri (miercuri - n.r.) propunerile pentru cele doua ministere. Este in vigoare decretul prin care cei doi au fost desemnati ministri interimari, presedintele neemitand un nou decret care prin care sa le inceteze mandatul ministrilor interimari.

Este adevarat ca textul Constitutiei prevede ca interimatul dureaza cel mult 45 de zile, insa nu e culpa Guvernului. Guvernul trebuie sa functioneze.

Este rolul presedintelui sa verifice prevederile constitutionale si sa-si indeplineasca obligatiile constitutionale", a declarat pentru Mediafax Toni Grebla.

Presedintele Klaus Iohannis a semnat pe 7 ianuarie decretele privind noii ministri interimari - Rovana Plumb la Ministerul Transporturilor si Eugen Teodorovici la Ministerul Dezvoltarii Regionale.

Potrivit articolului 107 din Constitutie, perioada de interimat la conducerea unui minister nu poate depasi 45 de zile, termen care a expirat miercuri seara.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22