TORTURA este instrumentul prin care asasinul lui Nemtov ar fi recunoscut fapta

A.g | 11.03.2015

Pe aceeași temă

Principalul suspect in uciderea lui Boris Nemtov ar  fi recunoscut fapta dupa ce s-a recurs la tortura, informeaza un membru al Consiliului consultatativ pentru drepturile omului, informeaza Hotnews.

 

"Exista motive sa credem ca Zaur Dadaev a marturisit sub tortura", a declarat Andrei Babuskin, care l-a vizitat marti pe cecen in celula sa din Moscova.

 

"Nu putem afirma ca a fost torturat (...), dar am descoperit numeroase rani pe corpul sau", a spus Babuskin, precizand ca este vorba in special de "zgarieturi" de catuse la maini si picioare si rani la degetele de la picioare.

 

 Zaur Dadaev, un fost politist al fortelor speciale cecene, le-a spus vizitatorilor ca a petrecut "doua zile incatusat si cu un sac de panza pe cap", dupa arestarea sa, saptamana trecuta, potrivit lui Babuskin.

 

                                            

 

"Se tipa tot timpul la mine: 'Tu l-ai ucis pe Nemtov?' Am raspuns ca nu", a declarat Dadaev, potrivit lui Andrei Babuskin.

 

Zaur Dadaev le-a spus celor doi ca, in momentul arestarii sale, era impreuna cu un prieten si fost coleg in Ingusetia, o republica vecina cu Cecenia. Politistii i-au spus ca daca marturiseste, va fi eliberat. "Am acceptat crezand ca astfel voi scapa", a afirmat Dadaev, potrivit lui Babuskin.

 

CITITI SI: Stratfor: Asasinarea lui Boris Nemtov denota slabiciunea opozitiei politice in Rusia lui Vladimir Putin

 

Folosirea torturii este frecventa in inchisorile rusesti.

 

 Zaur Dadaev a fost acuzat duminica de uciderea opozantului Boris Nemtov de catre un tribunal din Moscova care a anuntat ca implicarea a fost "confirmata de "marturisirile sale".

 

CITITI SI: Zaur Dadaev, principalul suspect, l-ar fi ucis pe Boris Nemtov pentru a PEDEPSI comentariile negative despre MUSULMANI. Opozitia rusa, SCEPTICA fata de aceasta motivatie a asasinarii

 

 Arestarile au inceput la o saptamana dupa ce Boris Nemtov a fost impuscat in plina strada in apropierea Kremlinului in 27 februarie.
 

Anchetatorii afirmasera atunci ca nu indeparteaza nicio pista, fiind avute in vedere fie implicarea islamistilor fie a nationalistilor rusi nemultumiti de atitudinea opozantului fata de rolul jucat de Rusia in criza ucraineana.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22