Toți oamenii președintelui Dragnea – Oprișan, Iordache, Nicolicea și Carmen Dan scoși de pe listă

Laurentiu Gheorghe | 12.10.2020

De pe lista candidaților la alegerilor parlamentare din 6 decembrie vor lipsi nume grele din fosta camarilă a lui Liviu Dragnea, eliminate de actuala conducere a PSD.

Pe aceeași temă

Parlamentarii care au făcut parte din cercul restrâns al colaboratorilor apropiați lui Liviu Dragnea nu se vor mai regăsi pe lista candidaților PSD la alegerile parlamentare din 6 decembrie, relatează HotNews.ro citând surse social-democrate.

Printre cei care nu vor mai prinde un mandat de parlamentar se numără persoane care altă dată făceau legea în partid: Florin Iordache, Eugen Nicolicea, Carmen Dan, Iulian Iancu sau Marian Oprișan, baronul de Vrancea care tocmai a pierdut alegerile pentru un mandat în fruntea Consiliului Județean.

Florin Iordache, fost ministru al Justiției care a dat celebra ordonanță 13/2017 care a modificat Codurile Penale și care a declanșat proteste anti-Guvern nu mai este dorit în Parlament de către actuala conducere.

De asemenea, Eugen Nicolicea a rămas fără susținere politică alături de Carmen Dan și Eugen Teodorovici care au intrat în conflict direct cu liderii PSD Mihai Tudose și Marcel Ciolacu.

Nici Liviu Pleșoianu, promovat intens de site-ul de propagandă Sputnik.md pentru retorica sa anti-occidentală extrem de dură, nu va mai figura pe listă. El a și candidat la șefia PSD în 2019, pierzând însă cursa în fața Vioricăi Dăncilă.

Alături de cei patru actuali deputați și senatori, pe lista neagră se află și foștii miniștri susținuți de Dragnea Dănuț Andrușcă, Eugen Teodorovici, Răzvan Cuc dar și Cătălin Rădulescu (Mitralieră) care de altfel a și fost exclus din partid, și Ecaterina Andronescu.

Baronul de Vrancea, Marian Oprișan și-a dorit un loc eligibil pe lista PSD la Senat însă nu are susținerea conducerii PSD. În urma conflictului cu Marcel Ciolacu care i-a cerut să facă un pas în spate după ce a pierdut alegerile locale, Oprișan este marginalizat în PSD și în prezent are doar calitatea de simplu membru de partid.

În schimb, nume ca Sorin Grindeanu, Gabriela Firea, Paul Stănescu și Marcel Ciolacu se află pe locuri eligibile pe lista PSD la Parlament.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22