Traian Basescu, despre afirmatia procurorului sef DNA: Aceasta aroganta nu face bine Justitiei. Fostul sef de stat vrea intrevederi cu Livia Stanciu (ICCJ) si Kovesi

T.d. | 10.04.2015

Pe aceeași temă

Procurorul sef al DNA, Laura Kovesi, a declarat ca “daca este nevoie, arestam 1000 de persoane cata vreme incalca legea”. In replica, Traian Basescu a spus ca aceasta afirmatie reprezinta o aroganta.

Trebuie sa avem garantia ca nu avem procurori care isi fac un titlu de glorie din a-si pune scalpuri politice la cingatoare”, a spus fostul presedinte, intr-o interventie telefonica la B1 TV, potrivit Evenimentul Zilei.

Potrivit lui Basescu, “niciun politician corupt nu trebuie menajat, niciun politician care a modificat probe necesare Justitiei nu trebuie sa scape de inchisoare”.

Totusi, arata fostul sef de stat, “nu trebuie sa avem o Justitie discretionara. Trebuie sa avem o Justitie sobra, care sa impresioneze omul, nu o Justitie de festival. Nu vreau sa aud din gura unui demnitar al Justitiei: daca este nevoie arestam o mie! Aceasta aroganta nu face bine Justitiei”, a argumentat Basescu.

In plus, fostul lider de la Palatul Cotroceni a spus ca ar vrea sa se intalneasca cu sefa DNA, dar si cu presedintele Inaltei Curti, Livia Stanciu.

Declaratia lui Kovesi: "Procurorii din DNA nu se vor opri, isi vor continua activitatea si, daca trebuie sa arestam o mie de persoane, o sa arestam o mie de persoane cata vreme acele persoane incalca legea".

CITESTE SI:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22