Traian Basescu: Expulzarea familiilor, o solutie contra celor care comit atentate

Vlad Toma | 29.07.2016

Traian Basescu, fostul presedinte al Romaniei, considera ca autoritatile europene ar trebui sa expulzeze familiile celor care au comis atentate teroriste, acesta fiind o solutie care i-ar putea determina pe islamisti sa nu mai recurga la astfel de acte.

Pe aceeași temă

 

Fostul presedinte considera ca integrarea islamistilor in Europa s-a dovedit a fi un esec.

 

"Sunt prea mulţi europeni care deja au plătit cu viaţa pentru conceptul „politic corect”. Integrarea islamiştilor în Europa Creştină s-a dovedit a fi un eşec al prezentului şi o iluzie a viitorului.


Cetăţenii europeni au început să trăiască cu îngrijorarea atentatelor. Declaraţiile de încurajare ale politicienilor, în lipsa unor măsuri credibile imediate, nu sunt o soluţie care să readucă liniştea şi încredere cetăţenilor europeni.


Pînă cînd sistemele de securitate ale statelor vor fi capabile să prevină terorismul în Europa, soluţia imediată este expulzarea familiilor, adesea mari, ale celor care comit atentate teroriste de pe teritoriul Uniunii.


Nu săriţi pe mine, nu cred că este nedemocratic să ne apărăm cetăţenii. O astfel de măsură îi va obliga pe criminalii care pun mîna pe arme pentru a ucide europeni nevinovaţi să se gîndească şi la familiile lor, iar numărul amatorilor de a-l sluji pe Alah prin crime se va diminua.


Mai mult, chiar familile islamiste vor fi mai atente la acei membri ai lor care intră în procese de recrutare de către jihadişti, prin imami şi alţi propagandişti ai crimei."

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22