Traian Basescu il critica dur pe Juncker: Asa a inceput Al Doilea Razboi Mondial

I. P. | 10.10.2015

Traian Băsescu l-a criticat dur pe președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker (care cerea reconcilierea între Rusia și Uniune), și a averizat că ”această abordare a dus şi la cel de-al Doilea Război Mondial, prin cedări succesive”.

Pe aceeași temă

”Pe mine m-a contrariat declaraţia lui Jean-Claude Juncker (...) în care pur şi simplu spunea: «trebuie să ne apropiem de Rusia şi să nu-i lăsăm pe americani să facă jocurile în Europa». Da, dar Europa nu-şi poate garanta singură securitatea. Ori acest mesaj înseamnă să cedăm Rusiei tot ce vrea, ca să stăm liniştiţi. Păi, îmi pare rău, dar această abordare a dus şi la cel de-al Doilea Război Mondial, prin cedări succesive", a spus TraiTraian Băsescumbătă, la Colegiul Naţional al PMP, care s-a desfăşurat la Sinaia, transmite corespondentul Mediafax.

 

În acest context, fostul şef al statului a spus că, în opinia sa, ceva "se întâmplă la Bruxelles, iar România nu participă la acele evenimente".

 

"Cred că ceva se întâmplă la Bruxelles, iar România nu participă la ceea ce se întâmplă, din păcate. România este puţin în afară şi neaducerea în dezbatere publică a marilor subiecte este o mare greşeală", a mai spus Băsescu.

 

Acesta a adăugat că PMP trebuie să-şi asume aducerea în dezbaterea publică a unor astfel de subiecte "sensibile".

***

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat, în cursul unei vizite la Passau, în sudul Germaniei, că este necesar ca Uniunea Europeană să-şi restabilească "relaţiile practice" cu Rusia şi să nu lase Statele Unite să "dicteze" în această politică, potrivit BBC News online.

 

Juncker critica astfel o declaraţie prin care preşedintele american Barack Obama cataloga Rusia doar ca "o putere regională".

 

"Trebuie, o spun deschis, să tratăm Rusia decent", a mai declarat Juncher. "Rusia trebuie tratată ca un egal", a adăugat preşedintele CE.

 

CITIȚI ȘI: Juncker il reevalueaza pe Putin: UE nu trebuie sa lase SUA sa dicteze relatia cu Rusia

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22