Tribunal: Oprescu si soferul sau se intelegeau, in duba Politiei, sa nu faca declaratii

Paul Cristescu | 07.10.2015

In motivarea deciziei din 30 septembrie prin care Tribunalul Bucuresti a admis propunerea DNA de prelungire a arestarii preventive a lui Sorin Oprescu, se arata ca acesta a fost interceptat in duba Politiei in timp ce stabilea impreuna cu fostul sau sofer Cristian Stanca sa nu faca declaratii.

Pe aceeași temă

 

"Deloc de neglijat in privinta inculpatilor Oprescu Sorin si Stanca Cristian este si 'discutia' pe care cei doi au purtat-o la data de 17.09.2015 in autovehiculul apartinand D.G.P.M.B. destinat transportului persoanelor private de libertate, din care rezulta ca primul este in continuare interesat ca persoanele apropiate lui sa pastreze tacerea cu privire la activitatea infractionala derulata impreuna, in timp ce al doilea este dispus sa pastreze aceasta tacere.
 

In acest sens, se remarca faptul ca, pe parcursul discutiei ce a urmat intre cei doi inculpati, dupa ce s-au salutat si a urmat un scurt moment de liniste, inculpatul Stanca Cristian i-a spus din buze inculpatului Oprescu Sorin: 'Nu' si, dupa 2 secunde, a facut cu degetul aratator un semn in forma de X in dreptul buzelor.
 

Or, simplul fapt ca inculpatii au profitat de prima ocazie pe care au avut-o pentru a asigura ca a fost respectat 'codul tacerii' este exemplificativ pentru prejudiciile care ar fi aduse urmaririi penale daca inculpatii ar putea sa comunice in mod liber", se arata in motivare, conform ziare.com

 

CITITI SI: Sorin Oprescu, primarul suspendat al Bucurestiului, rămâne în arest. Decizia este definitiva

 

Judecatorul mai aminteste si episodul din seara zilei de 5 septembrie, cand, pe holurile DNA, Sorin Oprescu i-a indicat in mod repetat lui Bogdan Popa: "Nu dam declaratii...", "N-o sa dam declaratii", "Nu dam declaratii, chemam avocatu".
 

Pe 30 septembrie, Tribunalul Bucuresti a admis cererea DNA de prelungire cu 30 de zile a masurii arestului preventiv in cazul primarului suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, in dosarul in care este acuzat de luare de mita.
 

Potrivit DNA, in perioada 2013 - 2015, un grup bine organizat, la care a aderat si Sorin Oprescu, a infiintat in administratia locala din municipiul Bucuresti un sistem prin care operatorii economici care doreau sa primeasca anumite contracte din partea institutiilor publice aflate in subordinea primarului trebuiau sa remita o parte din profitul brut realizat din executia acelora, cu titlu de mita, unor factori de decizie din cadrul aparatului primarului.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22