Tribunalul Bucuresti decide astazi daca Dan Voiculescu va fi eliberat conditionat

Vlad Toma | 06.01.2017

Tribunalul Bucuresti va da astazi o decizie definitiva in cazul cereri de eliberarea conditionata a lui Dan Voiculescu, patronul trustului Intact, condamnat la 10 ani de inchisoare cu executare in dosarul ICA, anunta News.ro

Pe aceeași temă

 

Judecatoria sectorului 5 a respins acum cateva zile solicitarea lui Dan Voiculescu, atragand atentia asupra faptului ca acesta a profitat de carenţele legislative pentru a cât mai uşor zile libere, mai scrie News.ro

 

Comisia de liberare conditionata a penitenciarului Rahova a decis in 25 noiembrie sa amane cu 10 luni analiza cererii de eliberare conditionata depusa de Dan Voiculescu, anunta atunci Hotnews, care cita surse din penitenciar.

 

Dan Voiculescu a primit o pedeapsă de zece ani de închisoare, în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare, din care a executat doi ani şi cateva luni. El are peste 60 de ani si va efectua o pedeapsa mai mica decat cea primita, aproximativ o treime.

 

In perioada pe care a petrecut-o in inchisoare, Dan Voiculescu a fost audiat de DNA in dosarul cartilor scrise in inchisori. Printre cartile scrise de acesta in inchisoare se numara: Omenirea, incotro?, Dezvoltarea economica durabila, A patra cale, Efecte de antrenare a investitiilor straine in economia romaneasca 1990-2014, Economia romaneasca, Investitii straine directe - vector al dezvoltarii economice, Managementul riscului in accesarea si gestionarea fondurilor europene, Clasa de mijloc - teoria si practica antreprenoriala, Consideratii asupra teoriei lui Maslow - Participare la conferinte nationale si internationale si Teoria valorii - Participare la conferinte nationale si internationale.

 

Dan Voiculescu a fost condamnat in august 2014 la 10 ani de inchisoare cu executare in dosarul privatizarii Institutului de Cercetari Alimentare.

 

El a fost de asemenea condamnat, in mai 2016, la doi ani de închisoare cu executare in dosarul legat de santajarea administratorului RCS&RDS.

 

ANAF a vandut pana in prezent mai multe imobile care ii apartineau lui Dan Voiculescu, pentru recuparea prejudiciului de 60 de milioane de euro inregistrat in dosarul ICA, prejudiciu pe care patronul Antenelor trebuie sa-l plateasca alaturi de ceilalti condamnati in dosar.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22