Tăriceanu îi cere lui Iohannis să publice discuţiile cu şefii Parchetelor şi atacă DNA

E.b. | 12.10.2016

Călin Popescu-Tăriceanu, copreşedintele ALDE, îi solicită preşedintelui Klaus Iohannis să publice stenogramele discuţiilor recente pe care şeful statului le-a avut cu procurorul general şi cu procurorul-şef al DNA.

Pe aceeași temă

 

”Cerem publicarea stenogramelor discuţiilor purtate de preşedintele României cu cei doi responsabili din Ministerul Public, deoarece credem că declaraţiile  date publicităţii până în prezent de preşedinele Iohannis, de procurorul-general şi de procurorul-şef al DNA pe temele amintite sunt insuficiente. Opinia publică are dreptul să cunoască întregul adevăr”, a afirmat Călin Popescu-Tăriceanu, conform News.ro.

 

Acesta susţine că DNA a devenit un instrument în slujba intereselor politice ale lui Klaus Iohannis. ”DNA este instrumentul instituţional care iniţiază la comandă politică compromiterea adversarilor preşedintelui, indiferent dacă aceştia sunt sau nu vinovaţi. DNA a devenit actorul politic principal al campaniei electorale (are toate atuurile să devină oricând partid). DNA are în acelaşi timp şi prerogativele de anchetator, dar un anchetator aflat deasupra legii, pentru că aplică sau nu aplică legea pe bază de criterii discreţionare şi comenzi politice”, susţine copreşedintele ALDE.


El a anunţat că, în cazul în care ALDE va avea o pondere suficientă în viitorul Parlament, va identifica situaţiile în care a fost încălcată independenţa sistemului judiciar. ”Vom căuta şi vom dezvălui adevărul cu privire la cazuri concrete, când mersul normal al justiţiei a fost deturnat în favoarea unor interese personale sau de grup. Aceasta va contribui la restabilirea unei reale independenţe a justiţiei faţă de factorul politic”, a mai afirmat Tăriceanu.

 

******

 

Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului, a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului, în legătură cu depoziţia de martor în dosarul "Ferma Băneasa". Dosarul  va fi soluţionat de instanţa supremă.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22