Tudorel Toader: Voi informa fiecare ministru de justiție din UE despre „abuzurile” comise de Kovesi

Laurentiu Gheorghe | 04.02.2019

Reacția lui Tudorel Toader după ce Kovesi a fost selectată prima pe lista scurtă pentru Procuror-Șef European: Voi trimite decizia CCR privind demiterea ei din funcție fiecărui ministru de justiție din UE.

Pe aceeași temă

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a reacționat la selectarea pe primul loc a Codruței Kovesi pentru poziția de procuror-șef european, el spunând că îi va informa pe miniștrii de justiție din UE despre „abuzurile” comise de fosta șefă DNA.

Cred că membrii Comisiei de selecție nu cunosc abuzurile comise de către Laura Codruța Kovesi în detrimentul cetățenilor, în detrimentul statului de drept. În Franța sau în Germania, un procuror nu ar putea să comită atâtea abuzuri, pentru că ar fi eliberat din sistemul judiciar. Chiar dacă în zilele de joi și vineri vom avea un Consiliu informal JAI, la care vor participa majoritatea miniștrilor de justiție din statele membre ale UE, mâine dimineață voi trimite decizia CCR privind demiterea din funcție, fiecărui ministru de justiție", a declarat Tudorel Toader pentru stiripesurse.ro.

Laura Codruța Kovesi s-a clasat pe primul loc în selecția pentru postul de procuror-șef european realizată de un Comitet special, fiind trimise Parlamentului European primele trei propuneri, în ordinea preferințelor, din care legislativul urmează să aleagă șeful Parchetului European.

In replica la declarația lui Tudorel Toader, fostul ministru tehnocrat al Justiției, Raluca Prună, îi sugerează să își informeze omologii și în legătură cu sesizarea făcută la CEDO de Kovesi împotriva demiterii din funcție.

"Suprarealist dacă nu ar fi de-a dreptul penibil. Știu toți miniștrii de Justiție ce ați făcut, domnule Toader.

Și, dacă, totusi, insistati sa extindeti la nivel european o chestie cusuta cu ata alba, daca, totusi, ridicolul in care aruncati reprezentarea acestei tari nu are limita, poate amintiti si de plangerea la CEDO si admiterea ei de principiu.

Stiu ministrii si despre asta, dar macar mai salvati o aparenta", a scris pe Facebook Raluca Pruna luni seara.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22