Tudose amână şedinţa Guvernului care marca Centenarul Marii Uniri, programată la Iaşi

E.b. | 10.11.2017

Şedinţa festivă a Guvernului, programată la Iaşi în 24 noiembrie, pentru a marca începerea programului Centenarul Marii Unirii se amână.

Pe aceeași temă

 


Cauza invocată de conducerea Consiliului Judeţean (CJ), în urma unei adrese primite de la Palatul Victoria: programului încărcat al premierului.


Conducerea CJ Iaşi a anunţat vineri, într-un comunicat de presă că şedinţa de Guvern programată la Iaşi în data de 24 noiembrie se va amâna.


Agenda de lucru deosebit de încărcată, în această perioadă, a prim-ministrului Românei, domnul Mihai Tudose şi a celorlalţi membri ai Guvernului, impune reprogramarea şedinţei festive din data de 24 noiembrie 2017, noua dată a reuniunii urmând să fie propusă organelor admnistraţiei publice locale din judeţul Iaşi.


Guvernul României acordă o importanţă deosebită marcării Centenarului Marii Uniri şi al Primului Război Mondial, evenimente care, prin eroism şi sacrificiu suprem, au pus temelia reîntregirii  naţiunii şi împlinirii unui ideal românesc de veacuri”, se arată  în adresa Guvernului trimisă conducerii CJ Iaşi, conform News.ro.

 

În urmă cu o zi, reprezentanţii CJ Iaşi anunţau că Guvernul se va întruni, într-o şedinţă festivă la Iaşi, pe 24 noiembrie, pentru a marca debutul programului ”Centenarul Marii Uniri”, în timp ce o întrunire similară a Parlamentului tot la Iaşi a fost amânată. Şedinţa de Guvern urma să aibă loc la Palatul Culturii din Iaşi.

 

Tot la Iaşi, pe 23 noiembrie urma să fie organizat şi Balul Centenarului, la care urma să participe peste 700 de persoane. Între invitaţii aşteptati la eveniment se numărau membri ai Guvernului, dar şi parlamentari.

 

************

 

În urmă cu câteva zile, senatorul PNL Iulia Scântei i-a cerut şefului CJ Iaşi Maricel Popa să anuleze balul de la Iaşi, motivând că în 2017 nu avem motive de aniversare, ci de comemorare.

 

Ea a explicat că în urmă cu 100 de ani Iaşiul trecea printr-o gravă criză umanitară şi înregistra zeci de mii de răniţi, alături de altezeci de mii de victime ale epidemiei de tifos.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22