Tudose, de acord cu Badalau, care l-a atacat indirect pe Dragnea: E un mesaj foarte bun

E.b. | 09.01.2018

Premierul Mihai Tudose sustine ca mesajul de ieri al lui Niculae Badalau, numarul doi in PSD, difuzat prin intermediul unei scrisori, ar fi este unul corect

Pe aceeași temă

 

 

Tototata, Tudose afirma ca este si ca este de acord cu opiniile lui Badalau. 


"Este o scrisoare foarte buna, e un mesaj foarte bun. Sunt de acord cu ce a spus Niculae Badalau", a declarat premierul Mihai Tudose, conform PSNEWS.

 

Chestionat în legătură cu tensiunile dintre premier și Liviu Dragnea, liderul PSD, premierul Mihai Tudose a adăugat că ”fiecare poate să suțină ce dorește”.

 

 ”Poate să susțină fiecare ce dorește. Este treba lor”, afirma premierul Tudose.

 

"Liviu Dragnea are cam multa putere


Sociologul Alin Teodorescu, fost deputat PSD si un apropiat al lui Adrian Nastase, a declarat, intr-o interventie telefonica la Digi24 ca "oamenii incep sa isi dea seama ca Liviu Dragnea e toxic pentru partid, desi a condus partidul catre o victorie in alegeri. Din ce in ce mai multi se gandesc la continuarea dupa Dragnea. Unul dintre cei care este intr-o pozitie sa gandeasca mai multe la aceasta tema este premierul Mihai Tudose, insa dansul nu are sprijinul partidului. Singura varianta posibila ar putea fi actualul presedintele executiv al PSD, Niculae Badalau (...). In jurul lui Badalau au inceput sa se adune ceva oameni. Oamenii astia gandesc ca Liviu Dragnea are cam multa putere si ca e cazul sa se revina la anumite proceduri democratice".

 

Marian Oprisan, presedintele PSD Vrancea, a declarat, marti, la Guvern ca este de acord cu mesajul transmis de Nicolae Badalau in scrisoarea sa. "Opiniile domnului presedinte executiv Nicolae Badalau puse in acel document merita sa fie luate in discutia CEx si puse in dezbaterea partidului (...). Suntem un partid viu, in care evident ca suntem uniti, dar e nevoie de diversitatea opiniilor noastre.", conform ziare.com.

 

Intrebat daca in sedinta Comitetului Executiv National de luni i-a reprosat lui Liviu Dragnea ca ia singur deciziile in partid, Oprisan a spus ca: "Nu i-am reprosat presedintelui Dragnea o asemenea chestiune. Eu am militat intotdeauna, fiind om de partid (...) am spus foarte clar ca este nevoie de democratizarea vietii interne de partid, in asa fel incat deciziile sa fie luate colectiv."

 

Niculae Badalau, presedintele executiv al PSD, a transmis o scrisoare liderilor social-democrati in care a precizat ca partidul a acceptat suspendarea democratiei interne, lucru pe care il considera o eroare care trebuie asumata de partid.

 

"PSD si-a demis propriul guvern prin motiune"

 

"Partidul nostru a acceptat suspendarea democratiei interne, iar acest lucru a fost o eroare pe care trebuie sa ne-o asumam: PSD si-a demis propriul guvern prin motiune de cenzura; decizii economice majore, precum impozitul pe gospodarie, au fost anuntate si apoi abandonate; fluiditatea schimbarii in functiile ministeriale este prea mare pentru ca un guvern sa poata cu adevarat performa; nu toti cei care au devenit ministri erau cunoscuti in partid sau recunoscuti profesional in domeniile respective pentru a merita un loc in guvern", arata Badaslau in scrisoarea sa catre membri PSD.

 

In replica, Liviu Dragnea a declarat ca scrisoarea lui Badalau este "un document bun" si ca acesta va fi discutata la urmatoarea sedinta a Comitetului Executiv, impreuna cu alte "puncte de vedere".

 

Conducerea PSD s-a intrunit, luni, pentru a discuta despre numirea senatorului Ioan Denes in locul Donei Pana la sefia Ministerului Apelor si Padurilor. Saptamana trecuta, Doina Pana si-a anuntat demisia motivand ca starea de sanatate nu ii mai permite sa continue activitatea in Guvern.

 

***********

 

Urmatoarea sedinta Comitetului Executiv va avea loc la Iasi, la finalul lunii ianuarie. Atunci se va discuta iarasi despre remanierea sau chiar restructurarea Guvernului. Premierul Tudose a anutat din nou, luni seara, ca nu renunta la ideea restructurarii Executivului pe care il conduce.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22