Tudose: fără taxă de solidaritate și pe cifra de afaceri. Contribuțiile, la angajator

Dora Vulcan | 27.07.2017

Premierul Mihai Tudose i-a asigurat pe sindicaliști că Guvernul nu va introduce taxarea pe cifra de afaceri, nici taxa de solidaritate, iar contributiile la pensii (CAS) si sanatate (CASS) vor fi platite in continuare de catre angajator, se arata intr-un comunicat al Guvernului.

Pe aceeași temă

 

 

 

 "Niciuna dintre modificarile fiscale pe care le avem in vedere nu are ca scop sa puna presiune pe mediul de afaceri. Schimbarile facute saptamana trecuta cu privire la plata contributiilor sociale pentru contractele part-time au scopul sa protejeze aceste categorii de salariati, asigurandu-le dreptul la pensie si la servicii medicale in sistemul public", a spus Tudose.

 

 

"Guvernul este deschis pentru o consultare constanta si de substanta pe toate aceste subiecte, pentru ca, la final, sa ajungem la solutiile cele mai bune", a declarat seful Executivului.

 

Formula asupra careia s-a convenit la discutiile de joi de la Palatul Victoria a fost ca dezbaterile pe temele mari de interes sa aiba loc bilunar, in cadrul unor grupuri de lucru gestionate de Ministrul Gabriel Petrea, Ministerul Consultarii Publice si Dialogului Social si care sa implice ministerele cu atributii specifice si partenerii sociali interesati. Consiliul National Tripartit pentru Dialog Social se va reuni la interval de 2 luni.

 

De asemenea, legat de aplicarea noilor reglementari in domeniul salarizarii sectorului bugetar, la nivelul Ministerului Muncii si Justitiei Sociale functioneaza deja un grup de lucru care ofera zilnic informatiile solicitate de partenerii interesati, pentru o aplicare corecta si coerenta a legislatiei.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22