Tudose i-a suflat de sub nas lui Dragnea conducerea serviciului secret al Internelor

E.b. | 25.07.2017

Liviu Dragnea, liderul PSD, a fost deranjat de faptul că premierul Mihai Tudose l-a numit pe noul director al DGPI fără a aștepta intrarea în vigoare a legii prin care șeful instituției să fie numit de ministrul de Interne, Carmen Dan, scrie România liberă.

Pe aceeași temă


 
 

Premierul Mihai Tudose a semnat, recent, decizia privind numirea colonelului Mihai-Cristian Mărculescu în funcţia de director general al Direcţiei Generale de Protecţie Internă (DGPI) din subordinea MAI.

Acesta fusese împuternicit în 2016 să conducă DGPI de către fostul premier Dacian Cioloş. Mărculescu a lucrat în DIPI, transformată ulterior în DGPI, din 2001.


Potrivit unor surse din PSD, această mișcare a lui Tudose a avut darul de a-l irita pe Liviu Dragnea. Liderul PSD pregătea un alt nume pentru această funcție, pe care l-a ținut secret față de restul membrilor de partid, care știau că va proveni din interiorul instituției, dar nu va fi Mărculescu, arată România Liberă.

 

Titularizarea noului șef al DGPI l-a deranjat pe Dragnea, în condițiile în care Senatul modificase ordonanța de urgență privind organizarea DGPI, emisă în 2016 de Guvernul Cioloș. 

 

În forma propusă de Guvernul Cioloș, directorul general al DGPI era definit drept cadru militar în activitate, numit în funcție prin decizie a premierului la propunerea ministrului de Interne, cu avizul CSAT...

 

CITESTE TOT ARTICOLUL IN ROMANIA LIBERA

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2019 Revista 22