Tudose: Nu cred că procurorii fac dosare unor nevinovaţi ca să remanieze guvernul

I.m. | 10.10.2017

Premierul Mihai Tudose a precizat in finalul emisiunii de la Antena 3 ca, intr-adevar, are in vizor pentru remanierea guvernamentala ministrii cu probleme penale, dar ca asta nu inseamna ca procurorii demit ministri. Astfel, Tudose a luat apararea DNA in fata lui Mircea Badea.

Pe aceeași temă

 

 

Este vorba de Sevil Shaideh, protejata lui Dragnea, si Rovana Plumb in privinta carora PSD a luat decizia de a fi pastrate in guvern.

 

Intrebat  de Mircea Badea ce intelege prin ”probleme penale”, Tudose a spus ca desi functioneaza prezumtia de nevinovatie, cele doua doamne ministru ( Shhaideh si Plumb n.r) au probleme de perceptie si de imagine, mai ales ca ele au relatii cu Comisia Europeana unde lucrurile se vad altfel, de unde i s-a transmis clar acest lucru.

 

 

"Nu stiu cum e la Bruxelles, dar in Romania, Justitia e facuta de judecatori si nu de procurori. Dar, conform lucrurilor pe care dumneavoastra le enumerati, inseamna ca orice procuror poate face discretionar remaniere in guvern fara niciun fel de raspundere atunci cand acuzele se dovedesc false, asa cum au fost si in cazul lui Victor Ponta pe care u vrut sa-l 'remanieze'. deci, orice procuror poate face discretionar remaniere in guvern?", a intrebat Badea.

 

"Exista prezumtia de nevinovatie, dar e clar ca acei ministri au o problema. E posibil ca aceste probleme sa afecteze si imaginea guvernului si atunci se impune remanierea lor [...] Nu orice procuror poate face remaniere", a spus premierul.


"Atunci numai cei ai doamnei Kovesi?!", a venit replica lui Mircea Badea.Vizibil incurcat, premierul a raspuns: "Eu nu cred ca cineva ar fi atat de determinat sa faca niste dosare pe banda rulanta unor nevinoavati ca sa remanieze guvernul. Nu se joaca nimeni cu asa ceva. Chiar daca mai exista derapaje, am incredere ca  lucrurile nu se pot duce in halul asta".

 

Ullterior, intrat in emisiunea lui Rares Bogdan, premierul a admis ca este vorba de Shhaideh si Plumb.

 

 

 

 

Stire in curs de actualizare

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22