UDMR a semnat pentru sustinerea coalitiei PSD-ALDE inainte de consultarile de la Cotroceni

Dora Vulcan | 21.12.2016

Coalitia PSD-ALDE a semnat miercuri un acord de colaborare parlamentara cu UDMR, protocolul fiind semnat de liderii celor trei formatiuni: Dragnea, Tariceanu, Hunor si Constantin. Acordul prevede sustinere legislativa acordata proiectelor promovate in parlament de guvernul PSD-ALDE. La schimb, si UDMR va obtine sustinere pentru proiectele sale, cum a fost cel respins recent de guvernul Ciolos privind includerea evenimentului de la Sumuleu Ciuc in patrimoniul UNESCO.

Pe aceeași temă

 

 

 

"Ne intereseaza foartte mult o majoritate parlamentara stabila care sa ne asigure o stabilitate politica si economica", a declarat Liviu Dragnea. 

 

Kelemen Hunor a spus ca Uniunea va sustine propunerea de premier a PSD-ALDE, dar a precizat ca "nu suntem in coalitia de guvernare".

 

 

 

In protocol se mentioneaza importanta descentralizarii, dar si asigurarea respectarii reglementarilor legale precum si a obligatiilor care decurg din tratatele internationale in ceea ce priveste folosirea limbii materne a minoritatilor”.  

 

 

Declaratii Dragnea - Hunor

 

“Ne intereseaza foarte mult o majoritate parlamentara stabila care sa ne asigure o stabilitate politica si economica, a declarat Liviu Dragnea.  


 

 „Am discutat despre o susținere parlamentară, o colaborare parlamentară de 4 ani de zile și, bineînțeles, o analiză parlamentară, după fiecare sesiune, despre cum a decurs în sesiunea respectivă colaborarea noastră. Această colaborare este necesară, considerăm noi, din mai multe motive. Aici putem sublinia stabilitatea politică și creșterea economică și rezolvarea acelor relații de majoritate și minoritate despre care noi credem că este important din punct de vedere al stabilității politice, fiindcă cu toții suntem interesați de o creștere sustenabilă, de locuri de muncă, de salarii mai decente pentru fiecare om, pentru fiecare cetățean. În același timp suntem interesați ca drepturile cetățenești și drepturile minorităților naționale să fie respectate. Noi am propus să avem consultări săptămânale la nivelul liderilor grupurilor parlamentare, să avem permanent un dialog la nivelul liderilor de partide.”, a declarat Kelemen Hunor.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22