UDMR: Românii consideră implinirea dezideratului lor national, pentru maghiari va rămâne o pierdere

Redactia | 28.11.2018

1 decembrie rămâne pentru maghiari o pierdere majoră până când românii nu-și îndeplinesc promisiunile din rezoluția de la Alba Iulia, spune UDMR.

Pe aceeași temă

Senatorul UDMR Novak Csaba-Zoltan a afirmat, miercuri, la sedinta solemna a Parlamentului, ca "maghiarii din Romania nu se pot raporta la acest Centenar la fel ca majoritatea romanilor, intrucat ceea ce romanii considera ca fiind implinirea dezideratului lor national, pentru maghiari va ramane o pierdere majora pana cand promisiunile cuprinse in rezolutia de la Alba Iulia nu vor fi respectate".

"Desi secolul trecut a insemnat una dintre cele mai dramatice perioade ale istoriei maghiarilor, totusi, acesta are si un mesaj pozitiv: comunitatea maghiara din Romania a reusit sa-si pastreze identitatea, cultura, limba in secolul 20, ca si comunitatea romaneasca din secolele 17-19.

De fiecare data, comunitatea maghiara a avut o atitudine constructiva, pasnica si cooperanta. In putinele momente critice, am ales calea dialogului. (...) Celor care suspecteaza mereu un scop ascuns si planuri secrete ale maghiarilor din Transilvania le transmitem ca abordarea lor este absolut gresita", a mai afirmat reprezentantul UDMR.

El si-a exprimat increderea ca in deceniile care urmeaza putem construi "o tara bazata pe toleranta si intelegere reciproca, pe dialog sincer, pe respectul fata de cultura si diversitatea celuilalt, o tara in care minoritatile nationale si religioase pot avea sarbatori comune, gandind la bunastarea tarii si la tot ceea ce ii uneste".

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22