UE PRELUNGESTE sanctiunile la adresa Rusiei cu inca sase luni

P.c. | 22.06.2015

Pe aceeași temă

Consiliul UE a anuntat astazi ca Uniunea Europeana a decis prelungirea cu inca sase luni a sanctiunilor economice si diplomatice la adresa Rusiei. Sanctiunile se aplica unor oficiali si companii din Rusia considerati responsabili de implicare in anexarea ilegala a Crimeei si de lansarea conflictului armat din estul Ucrainei si, in urma acestei decizii a UE, vor ramane valabile pana la finalul lunii ianuarie 2016, relateaza Hotnews.

 

Rusia si-ar putea inaspri raspunsul la sanctiunile impuse de Uniunea Europeana din cauza crizei din Ucraina daca si blocul comunitar va extinde masurile luate impotriva Moscovei, a declarat joi un oficial de la Kremlin, citat de Reuters.  
 

Andrei Belousov, consilierul economic, a facut aceste declaratii la Forumul Economic International de la Sankt Petersburg, in conditiile in care miercuri guvernele UE au decis sa extinda masurile luate la adresa Rusiei pana la sfarsitul lunii ianuarie 2016: “Studiem o gama larga de actiuni. Nu vreau sa acum numesc masurile ce pot fi luate. Acestea vor depinde in mare masura de deciziile pe care UE le va lua”, a spus Belousov reporterilor.

 

Ministerul rus de Externe: Prelungirea sanctiunilor, o tentativa de a-i pedepsi pe locuitorii peninsulei Crimeea

 

Prelungirea sanctiunilor europene impotriva peninsulei Crimeea este o tentativa de a-i pedepsi pe locuitorii acestei regiuni, sustine ministerul rus de Externe."Aceste restrictii nu sunt altceva decat o incercare a UE de a-i pedepsi pe locuitorii peninsulei pentru referendumul in care au ales in mod liber in favoarea reunificarii cu Rusia. Conform prevederilor dreptului international, consideram absolut inacceptabil orice tip de discriminare a locuitorilor din Crimeea si Sevastopol", potrivit unui comunicat al diplomatiei ruse, transmite Itar Tass, citat de HotNews.


De asemenea, Ministerul rus de Externe insista ca Peninsula Crimeea este parte integranta a Federatiei Ruse: "A venit timpul sa fie acceptat faptul ca metodele de santaj economic si politic nu mai pot schimba ceva. Sanctiunile strategice impuse Rusiei nu au niciun viitor. E gresit sa se astepte ca acestea ne vor forta sa ne sacrificam interesele nationale si pozitia in probleme-cheie", se mai arata in comunicatul diplomatiei ruse.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22