UKIP vrea sa creeze o comisie de supraveghere a migratiei in Marea Britanie

P.c. | 04.03.2015

Pe aceeași temă

Partidul anti-european UKIP a propus infiintarea unei comisii de control a migratiei care sa supravegheze politicile de imigrare in Marea Britanie si sa incerce sa reduca numarul de imigranti. Liderul partidului anti-european, Nigel Farage, a declarat ca va aduce la normalitate numarul celor care vin in Marea Britanie, scopul fiind mai putin de 50.000 de oameni pe an, relateaza Hotnews.

 

UKIP propune infiintarea unei comisii de control, acuzandu-l pe prim-ministrul Regatului Unit, David Cameron, ca nu s-a tinut de promisiunea de a reduce rata anuala a migratiei, care a ajuns in prezent la 300.000 de oameni pe an. "Normalitate este ceea ce am avut inainte de 2000, cand migratia neta in Marea Britanie era intre 20.000 si 50.000 de oameni pe an", a declarat Farage, citat de Reuters.

 

Ministrul britanic al Apararii, Michael Fallon, a anuntat acum cateva luni ca Executivul de la Londra are in vedere o propunere de limitare a numarului de lucratori din alte state ale Uniunii Europene (UE) care vin sa lucreze in Marea Britanie.

 

CITITI SI: Londra urmareste scaderea numarului de lucratori veniti din alte state UE

 

Fallon, a cărui formațiune politică (Partidul Conservator, de guvernământ) este supus presiunilor din partea Partidului pentru Independența Marii Britanii (UKIP) pentru a reduce numărul de imigranți din Marea Britanie, a afirmat că părți ale țării se simt ''sub asediu'' din cauza afluxului de lucrători străini.

 

Premierul britanic David Cameron a promis să renegocieze relațiile cu Uniunea Europeană înaintea unui referendum privind apartenența Marii Britanii la UE dacă Partidul Conservator va câștiga legislativele din 2015 și urmează să elaboreze în următoarele săptămâni un plan concret de soluționare a problemei imigrației.

 

Președintele în exercițiu al Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, al cărui mandat se încheie la 31 octombrie, a avertizat că limitarea numărului de migranți în statele UE ar încălca dreptul comunitar și principiul fundamental al liberei circulații.

 

Cancelarul german Angela Merkel a declarat duminică pentru presa britanică că nu va susține restricțiile asupra liberei circulații a lucrătorilor în Uniunea Europeană, însă Fallon a precizat că Merkel nu a văzut încă propunerile Londrei.

 

Potrivit datelor oficiale, imigrația netă a lucrătorilor UE în Marea Britanie în perioada martie 2013 — martie 2014 a fost de 131.000 de persoane, în creștere de la 95.000 față de perioada similară precedentă. Biroul de statistică al Marii Britanii a anunțat că angajarea de cetățeni din alte state ale UE a fost cu 17% mai ridicată în al doilea trimestru din acest an față de aceeași perioadă a anului trecut.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22