Ultima disputa Dragnea - Tudose. Liderul PSD a cerut, premierul a refuzat (surse)

E.b. | 04.01.2018

HotNews consemneaza ultimul moment tensionat intre Liviu Dragnea, liderul PSD, si premierul Mihai Tudose, petrecut la sfaruitul anului 2017. Intre cei doi ar fi existat un schimb dur de replici, iar Tudose a amenintat ca pleaca din birou, daca nu iese Dragnea.

Pe aceeași temă

 
 

Acesta ar fi avut  loc in ultima saptamana din 2017, conform HotNews, care citeaza surse din PSD.

 

Potrivit acestora, Dragnea s-ar fi deplasat la sfarsitul saptamanii trecute la guvern pentru a-i cere premierului Tudose sa nu publice in Monitorul Oficial decizia de schimbare din functie a sefului Agentiei Nationale pentru Resurse Minerale (ANRM) si sa o reinstaleze in functia de secretar de stat pe Oana Schmidt Haineala, care a castigat procesul impotriva deciziei CSM de incetare a detasarii la Ministerul Justitiei. 

 

Potrivit HotNews, premierul Tudose i-ar fi respins ambele solicitari.

 

Mai mult, intre cei doi ar fi existat un schimb dur de replici, iar Tudose a amenintat ca pleaca el din birou daca nu iese Dragnea

 

Acest schimb de replici n-a fost confirmat insa decat de o singura sursa.

 

Intre timp, decizia de eliberare din functie a sefului Agentiei Nationale pentru Resurse Minerale, Gigi Dragomir, a fost publicata in Monitorul Oficial. Dragomir fusese numit de premierul Tudose in data de 4 octombrie la sefia ANMR, desi avea zero experienta in domeniu. Pentru mentinerea lui Dragomir ar fi insistat insa unul dintre baronii care il sustin pe liderul PSD.

 

In ce priveste reistalarea Oanei Schmidt Haineala, inca nu e clar daca premierul o va numi in functia de secretar de stat.

 

Pe de alta parte, premierul Tudose a mai facut o miscare interpretata tot ca un mod de a-si fideliza oamenii cheie. Guvernul a emis o ordonanta de urgenta, publicata in Monitorul Oficial pe 29 decembrie, prin care vicepremierii au primit un aparat propriu de lucru format din secretari de stat si consilieri. In cabinetul Tudose exista trei viceprim-ministri: Marcel Ciolacu (PSD), Paul Stanescu (PSD) si Gratiela Gavrilescu (ALDE).

 

Astfel, prin OUG 115 a fost abrogata prevederea potrivit careia "Viceprim-ministrul este ajutat în activitatea sa de unul sau mai mulți consilieri de stat, numiți, respectiv eliberați din funcție prin decizie a primului-ministru, la propunerea viceprim-ministrului" si s-a adaugat un articol prin care viceprim-ministrul primeste aparat de lucru propriu.


Conform HotNews. Liviu Dragnea a pregatit deja terenul pentru asaltul final la premierul Tudose. 

 

Mai multe surse din partid au confirmat faptul ca ca liderul PSD se gandeste la convocarea unui congres extraordinar, intentie discutata recent cu Paul Stanescu si Niculae Badalau

 

Cu o eventuala convocare a Congresului, planificat cat mai curand posibil dupa Anul Nou, pana pe data de 1 februarie, Dragnea ar urmari in primul rand reconfirmarea sa in functia de lider al partidului in cel mai inalt for de conducere.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22