Un camion de semnaturi prin care se cere modificarea Constitutiei la definitia casatoriei

Dora Vulcan | 23.05.2016

Familia are la baza "casatoria liber consimtita intre un barbat si o femeie" nu intre soti. Asa vor sa fie scris in Constitutie 3 milioane de romani, potrivit unei scrisori depuse astazi la Senat de Coalitia pentru Familie.

Pe aceeași temă

 

 

 

Un camion plin cu trei milioane de semnaturi a ajuns luni la Parlament, odata cu depunerea proiectului de modificare a Constitutiei, informeaza News.ro.

 

Cateva zeci de voluntari au descarcat cutiile cu semnaturi si le-au depus la registratura Senatului.

 

In plus, Coalitia a desfasurat pe treptele din fata Senatului o scrisoare de 30 de metri lungime pe 1,5 m latime care a fost inmanata, simbolic, odata cu propunerea legislativa de revizuire a art. 48 (1) din Constitutie.

 

Presedintele comitetului de initiativa constitutionala al Coalitiei pentru Familie, Mihai Gheorghiu, a spus in cadrul evenimentului ca initiativa aceasta este unica in tara noastra.

 

"Asistam la o premiera istorica, nationala si europeana. Trei milioane de cetateni romani, intr-un enorm efort de solidaritate, au semnat proiectul de lege pentru revizuirea Constitutiei Romaniei, mai precis articolul 48 alineatul 1, care vizeaza definirea casatoriei, ca uniune intre barbat si femeie. Incercam, astfel sa inlocuim textul actual din Constitutie, care spune ca aceasta casatorie reprezinta uniunea dintre soti", a spus el.

 

Biserica vrea semnaturi pentru modificarea Constitutiei: Casatoria e intre un barbat si o femeie

 

El a mentionat ca initiativa este sustinuta de multe culte religioase: catolici, ortodocsisi biserici protestante.

 

"Este prima oara in istoria moderna a Romaniei cand exista trei milioane de semnaturi pentru revizuirea Constitutiei. Aceasta solidaritate umana nu va putea fi ocolita si proiectul va fi luat in discutie, chiar daca pana acum exista o tacere care nu e de foarte bun augur", a mai spus reprezentantul comitetului initiativei civice.

 

Proiectul este contestat de o parte din societatea civila, in timp ce interventia Bisericii Ortodoxe este perceputa drept o incercare de resuscitare a increderii romanilor in aceasta institutie.

 

Pentru ca un proiect de modificare a Constitutiei sa fie adoptat de Parlament, e nevoie de doua treimi din voturile deputatilor si senatorilor.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22