Un film despre protestele din Capitală, «amânat». Excelsior este acuzat de cenzură

E.b. | 30.03.2017

Un eveniment al Decât o Revistă a fost amânat, după ce Teatrul Excelsior a decis că un film - un montaj cu fotografii realizate în timpul protestelor din Capitală, care urma să fie prezentat joi seară - este nepotrivit.

Pe aceeași temă

 

 

Motivul invocat de reprezentaţii teatrului: ”frizează sfera politică faţă de care noi trebuie să ne păstrăm echidistanţi”, transmite News.ro. 

 

Reprezentanţii Teatrului Excelsior afirmă că evenimentul DoR Liv a fost amânat pentru că nu au fost respectate clauzele din contractul de închiriere a sălii şi respinge acuzaţiile de cenzură ale organizatorilor evenimentului, spunând că nu a fost limitat un act artistic, dar nu s-a dorit asocierea cu mesaje politice.

 

Evenimentul ”DoR Live: Revista prinde viaţă” era programat să aibă loc joi seară la Teatrul Excelsior. Instituţia culturală face parte din teatrele aflate sub administrarea Primăriei Generale a Municipiului Bucureşti.

 

Dragi prieteni,
Ne pare rău să vă anunțăm, dar DoR Live din seara aceasta se amână pentru o dată care va fi anunțată ulterior.
Motivul este o serie de neînțelegeri dintre noi și Teatrul Excelsior, care, în ultimele 12 ore, ne-a comunicat că nu susține difuzarea în DoR Live a unui montaj despre protestele din februarie
, scrie Decât o Revistă pe Facebook.

 

 

 

 

Acest film e cauza principală pentru care am amânat evenimentul DoR Live din această seară. Prezența lui în desfășurător a fost considerată nepotrivită de Teatrul Excelsior, o instituție publică, scrie Decât o Revistă pe Facebook.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22