Un loc în Parlament pentru fiica Baronului de Prahova, în pofida indicaţiilor lui Dragnea

E.b. | 21.12.2016

Comisia de validare a mandatelor de deputat a constatat, ieri, că doi deputați aleși din circumscripția Prahova și-au dat deja demisia ,urmând ca să urce următorul pe lista PSD din acest județ. Una dintre pesoanele care va primi mandatul de deputat este fiica lui Mircea Cozma (foto), cunoscutul Baron de Prahova.

Pe aceeași temă


 
 
 

Asta în pofida indicaţiilor lui Liviu Dragnea, liderul PSD, care declara ieri că aleşii locali social-democraţi care au candidat la alegerile parlamentare şi au câştigat mandate vor rămâne în Legislativ şi vor renunţa la funcţiile de la nivel local.

 

"Ei nu au candidat ca să tragă lista, că nu a tras lista nimeni dintr-un judeţ. Din moment ce au mers în campanie şi au vorbit cu oamenii şi le-au spus oamenilor să aibă încredere în ei, atunci vor rămâne aici în Parlament", firma Dragnea, conform News.ro.
 

Unul dintre cazurile la care se referea Liviu Dragnea era cel al Liei Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei, vicepreşedintele PSD
  


Persoana care care va ocupa unul din locurile rămase libere este Andreea Cozma, fiica fostului președinte al CJ Prahova, Mircea Cozma. Cei care au demisionat sunt Cornel Nanu, primarul Comunei Cornu și Sfîrloagă Ludmila, vicepreședintele CJ Prahova, screi romanialibera.ro 

 

Andreea Cosma, fiica președintelui suspendat al Consiliului Județean (CJ) Prahova, Mircea Cosma, și fostul deputat PDL Florin Anghel au fost trimiși în judecată de DNA Ploiești, în dosarul privind vânzarea la prețuri subevaluate a unor terenuri ale cazărmii "Ciuperceasca", intrată în activul Parcului Industrial Plopeni în urma unui schimb de terenuri cu MApN.

 

În afară de lotul deja cunoscut al candidaților cu probleme penale, pe care conducerea Partidului Social-Democrat și l-a asumat public, în provincie, pe listele pentru alegerile parlamentare, se află numeroase persoane cu probleme de integritate.

 

Şi Andreea Cosma, de profesie notar, a fost trimisă în judecată pentru complicitate la abuz în serviciu într-un dosar în care este acuzată că acceptat să autentifice contractele de vânzare-cumpărare prin care SC Plopeni Industrial Parc a înstrăinat mai multe imobile ce făceau parte din activul „Ciuperceasca“. În legislatura 2012-2016, fratele ei, Vlad Cosma, a fost deputat PSD, iar majoritatea parlamentară l-a protejat de arestarea solicitată de DNA, scrie romanialiberă.ro

 

 

***********

 

 

Fostul președinte al CJ Prahova Mircea Cosma a fost condamnat de magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție la opt ani de închisoare pentru fapte de corupție, iar fiul său, deputatul PSD  Vlad Cosma, a primit cinci ani, amândoi cu executare. Prejudiciul este de 4,1 milioane de lei.

Totodată, Cosma este cercetat sub control judiciar și în dosarul cumnatului premierului Victor Ponta, Iulian Herţanu, fiind acuzat de sprijinire a unui grup infracţional. Anchetatorii susțin că Mircea Cosma, Vlad Cosma și Sebastian Ghiţă s-ar fi folosit de influenţa pe care o au aveau asupra unor angajaţi ai SC Hidro Prahova SA, firmă deţinută de Consiliul Judeţean Prahova, pentru ca firma cumnatului lui Ponta să poată frauda fonduri europene.
 

Fostul președinte al CJ Prahova Mircea Cosma a fost condamnat de magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție la opt ani de închisoare pentru fapte de corupție, iar fiul său, deputatul PSD  Vlad Cosma, a primit cinci ani, amândoi cu executare. Prejudiciul este de 4,1 milioane de lei. Decizia poate fi atacată cu apel.   

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22