Un militar român a murit în urma atacului terorist de la Kabul din această dimineață

Dora Vulcan | 05.09.2019

Un militar român a murit joi dimineață în urma exploziei din capitala afgană Kabul. Este al doilea român mort în decurs de câteva zile. Atacul a fost revendicat de talibani.

Pe aceeași temă

UPDATE - Militanţii talibani au revendicat responsabilitatea pentru atentatul sinucigaş cu maşină-capcană din Kabul de joi dimineață, care a vizat un punct de control din apropierea cartierului general al misiunii Resolute Support a NATO şi care s-a soldat cu cel puţin 5 morţi şi 25 de răniţi.

Purtătorul de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid, a declarat că sediul agenţiei de spionaj afgane a fost ţinta atacului şi că explozia s-a produs când un convoi de forţe străine trecea prin zonă.

**

O explozie puternică s-a produs joi în cartierul Shash Darak, din estul Kabulului, la ora locală 10:10 (05:30 GMT), a anunţat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne afgan, Nasrat Rahimi, care a adăugat că ţinta atacului nu este clară.

Atacul se produce în plin proces de negocieri între SUA şi talibani, aminteşte EFE.

Militarul român a murit în timpul unei misiuni de patrulare mixtă, după ce o mașină încărcată cu explozibil a fost detonată. Atacul are loc la doar trei zile de la atacul de luni noaptea în care un diplomat român și-a pierdut viața și altul a fost rănit grav.

În zonă se află ambasada SUA, cartierul general al NATO şi o serie de birouri guvernamentale, între care și sediul Serviciului Național de Informații afgan, aproape de Zona Verde unde a avut loc și atentatul de luni noaptea, după ce un atacator sinucigaș a detonat o bombă.principalul serviciu de informaţii afgan, informează dpa şi EFE.

Potrivit Reuters, explozia a fost provocată de un atacator sinucigaş care s-a aruncat în aer, scrie Agerpres.

Potrivit AFP, care citează directorul unui spital, ar fi cel puțin 5 morți și 25 de răniți, printre aceștia figurând civili și militari din forțele de securitate.

"La spitalul nostru au ajuns cinci cadavre și 25 de răniți”, a precizat pentru AFP directorul spitalului Wazir Akbar Khan, Farid Ahmad Karimi.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22