Un profesor bucureştean le-ar fi cerut elevilor sa se tarasca in genunchi pentru puncte in plus

Vlad Toma | 05.02.2016

Un profesor de istorie povesteşte pe pagina sa de Facebook cum un profesor de matematica de la un liceu prestigios din Bucureşti le-ar fi cerut elevilor sai să se târască în genunchi până la catedră dacă vor un punct în plus la teză.

Pe aceeași temă

 

Conform profesorului Bartic, orgoliul nemasurat al profesorului de matematica s-ar datora faptului ca are "studii, doctorate, relatii prin Minister, olimpici, cunoasteti genu." Acesta arata de asemenea ca unul dintre elevi s-a chiar târât câţiva metri în genunchi pentru a primi punctul in plus.


Cititi postarea profesorului de istorie Marcel Bartic "Daca va gandeati ca ati vazut toate formele de agresiune si abuzuri in scoli, trageti aer in piept, luati loc si constatati urmatoarele:
 

Intr-unul din cele mai prestigioase licee din Bucuresti, genul cu cifre mari de olimpici, rezultate exceptionale, traditie de zeci de ani, un ilustru domn profesor de matematica, o mica somitate de-a lungul si de-a latul Dambovitei, genul care lucreaza cu doi olimpici si-i pica pe restul ca sunt prosti, isi permite, mai zilele trecute, un mic gest de aroganta cu elevii unei clase de-a zecea, c-asa vor muschii lui de Dumnezeu pe pamant ce e el.

Cu ocazia discutarii tezei pe semestrul I, evident cu note catastrofale pentru cei mai multi dintre copii, domn' profesor adreseaza tacticos un apel celor "doresc sa-si mareasca nota cu un punct, sa se tarasca in genunchi pana la el la catedra". Da, ati citit bine, SA SE TARASCA IN GENUNCHI pana la el la catedra.

In linistea care s-a lasat dupa cugetarea magistrului, unul dintre copii, ingrozit efectiv de perspectiva de a-si pierde locul la acest liceu pentru care ai lui au facut sacrificii foarte mari, S-A TARAT IN GENUNCHI cativa metri pentru a-i demonstra subspeciei de om ca si-ar dori acest punct.

Domn' profesor este, spune lumea in targ, indestructibil. Studii, doctorate, relatii prin Minister, olimpici, cunoasteti genul. Nu e la prima poveste de felul asta. Copiii, o parte din ei, nu au avut curaj decat sa le spuna parintilor. Acestia sunt, la randul lor, descurajati de sistemul care il protejeaza, ca un zid nevazut, pe mizeria de om care indrazneste sa-si spuna profesor. La aceasta ora, sunt sanse mari sa scape nepedepsit pentru simplul fapt ca nimeni nu vrea sa-l denunte.

Cu voia dumneavoastra, as avea cateva pareri legate de acest caz:

Pentru ca imi doresc si presupun ca aceste randuri vor ajunge si la clasa cu pricina, as transmite mai intai un mesaj elevului care a trebuit sa indure asa ceva.

Copile, pentru ce ti s-a intamplat, nu ai absolut nici o vina. Individul care ti-a facut acest rau, aceasta agresiune, pentru ca asa se cheama in Codul Penal, trebuie sa raspunda pentru ce-a facut. Nu trebuie sa te invinovatesti pentru absolut nimic, este exact ca si cum te-ar fi lovit de-a dreptul, ba chiar e mai rau, pentru ca profita de varsta ta si de lipsa ta de discernamant. Spune-le parintilor tai. Lupta impotriva acestui abuz ingrozitor la care ai fost supus. Curaj!

Colegilor tai le transmit ca trebuie sa fie alaturi de tine. Tacerea voastra este cel mai bun complice pe care il are acest individ. Normalitatea nu este cea pe care o traiti voi zi de zi, ci aia in care domn' profesor este dat afara din invatamant si raspunde penal pentru actiunile lui.

Parintilor acestor copii le spun ca, daca nici acum nu vor reactiona, nici o diploma, nici un rezultat, nimic, dar absolut nimic din ce vor obtine copiii lor mai tarziu nu le va sterge din minte si din inima ca au fost partasi la umilirea unui copil, fortat sa se tarasca in genunchi in fata profesorului lui de matematica. Iar ei au inchis ochii.

Imi doresc ca acesti oameni sa aiba curajul sa nu lase lucrurile asa. Sper ca lucrurile sa se miste, macar in acest caz, pentru ca eu refuz sa-i numesc colegi pe acesti indivizi labili psihic, care nenorocesc generatii de copii, care se tin de catedra cu toate mijloacele pe care le au la indemana.

Daca vreti ca invatamantul sa se schimbe, doamnelor si domnilor, incepeti de aici. Aveti taria sa recunoasteti ca, pana la reforma curriculara, cangrena care omoara invatamantul vine si dinspre profesori.

 
V-o spune tot un profesor."

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22