Un protestatar AUR a desenat o svastică pe drapelul Uniunii Europene. Fotografia a făcut turul lumii

Redactia | 22.12.2021

Aproximativ 1.500 de membri și simpatizanți AUR au participat, marți, la protestul organizat și anunțat de liderii partidului.

Pe aceeași temă

 Aproximativ 1.500 de membri și simpatizanți AUR au participat, marți, la protestul organizat și anunțat de liderii partidului. Protestul împotriva certificatului COVID de la Parlament a culminat cu un moment de vandalism în care câteva sute de protestari au intrat în curtea Parlamentului și au forțat intrarea în Senat. Mai multe mașini au fost, de asemenea, avariate.

Imagini de la protest fac înconjurul lumii, după ce au fost preluate de marile agenții foto internaționale. În imagini sunt manifestanți care se îmbrâncesc cu jandarmii, care afișează bannere sau care se roagă, în genunchi cu icoane în mână.

 O fotografie surprinde un moment de derapaj grav, în care un protestatar desenează o svastica pe drapelul Uniunii Europene.

 Un protestatar desenează o svastică pe un steag al UE în timp ce sute de oameni asaltează intrarea Parlamentului României. Foto: Profimedia ImagesDESCHIDE GALERIA FOTO

Adunarea publică organizată marți în zona Parlamentului nu a fost autorizată, a anunțat ministerul de Interne.

 14 persoane, din cadrul a 6 organizații, autointitulate civice, respectiv din cadrul unui grup parlamentar, s-au erijat în organizatori ai manifestării, fapt pentru care au fost aplicate acestora 14 sancțiuni contravenționale, în valoare de 140.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 60/1991, privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice.

 De asemenea, au mai fost aplicate 58 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 34.300 de lei.

 Șeful Jandarmeriei Bucureşti, Cătălin Stegăroiu, a precizat marți că „adunarea a fost paşnică şi situaţia a fost sub control”.

 Promovarea în spațiul public a unor simboluri fasciste, legionare sau naziste intră sub incidența Legii nr. 217/2015, pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 31/2002, privind interzicerea organizațiilor și simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob și a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârșirea unor infracțiuni contra păcii și omenirii”.

 Potrivit legii, în România, utilizarea în public a simbolurilor fasciste, legionare, rasiste sau xenofobe se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 3 ani şi interzicerea unor drepturi.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22