Un urmărit penal, aflat în arest preventiv, diagnosticat cu COVID-19, transferat la spitalul Jilava

Redactia | 29.04.2020

Un infectat cu SARS-CoV-2, aflat în arest preventiv va fi tratat în rețeaua penitenciară, la spitalul Jilava, dotat special pentru tratament împotriva COVID-19.

Pe aceeași temă

Marți seară, la Penitenciarul-Spital București-Jilava a fost transferată temporar, în vederea internării, o persoană aflată în stare de arest preventiv în cursul urmăririi penale, confirmată COVID-19 de rețeaua sanitară publică, a transmis pentru Revista 22 purtătorul de cuvânt al Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Având în vedere recomandarea rețelei sanitare publice de urmare a protocolului clinic în penitenciar-spital, acest caz va fi gestionat de personalul specializat al Penitenciarului-Spital București-Jilava.

Reamintim că Penitenciarul-Spital București-Jilava este unitatea sanitară desemnată pentru monitorizarea, tratamentul şi îngrijirea pacienţilor critici, cu infecţii emergente şi reemergente, denumite în continuare AP-IE/RE, conform OMS nr. 489 din 23 martie 2020. Anterior acestei desemnări de către Ministerul Sănătății, unitatea penitenciar-spital, în cadrul căreia există o secție de boli infecțioase, a fost prevăzută în planurile de măsuri elaborate la nivelul Administrației Naționale a Penitenciarelor, ca unitate suport în cazul persoanelor private de libertate care pot intra sub incidența acestui context epidemiologic.

În cadrul secției amenajate pentru pacienții confirmați COVID-19, au fost stabilite circuite funcționale pentru delimitarea zonelor contaminate de cele aseptice, precum și spații pentru decontaminare și echipare/dezechipare. Saloanele amenajate dispun de aparatura necesară gestionării unor cazuri ușoare sau medii de infectare cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, pe durata stării de urgență, secția Anestezie și Terapie Intensivă din cadrul Penitenciarului-Spital București-Rahova se subordonează din punct de vedere operațional Penitenciarului-Spital București-Jilava, pentru o eventuală preluare a pacienților care necesită îngrijiri de terapie intensivă.

Conduita terapeutică în orice caz identificat se asigură în colaborare cu rețeaua sanitară publică.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22