Ungaria, posibil centru regional de distributie de gaze livrate de Rusia

P.c. | 23.03.2015

Pe aceeași temă

Vladimir Sergeev, ambasadorul rus la Budapesta, a declarat ca in Ungaria ar putea fi infiintat un centru regional de distributie de gaze naturale livrate de Rusia. Ambasadorul a mentionat ca Ungaria ar putea fi aleasa pentru acest proiect pentru ca ar avea o capacitatea buna de stocare a gazelor, relateaza Hotnews.

 

Sergeev a precizat ca exista deja un o punte intre cele doua tari, bazata pe acordul semnat anul trecut intre companiile de stat Gazprom (Rusia) si MVM (Ungaria), prin care Ungaria s-a angajat sa stocheze 700 de milioane de metri cubi de gaz din Rusia in depozitele sale.

 

Ambasadorul rus a afirmat ca, in prezent, au loc discutii legate de pretul pe care Rusia il va cere guvernului de la Budapesta pentru gazele livrate.
 

CITITI SI: Viktor Orban: Ungaria nu susține un acord comercial UE-SUA daca suveranitatea sa va fi afectata

 

In februarie, cele doua tari au ajuns la o intelegere prin care Ungaria sa beneficieze in urmatorii ani de gazele cumparate de la Gazprom, dar nefolosite inca, trebuind sa continue sa cumpere anumite cantitati de gaze naturale. Ungaria nu a utilizat 22 de miliarde de metri cubi de gaze naturale, cantitate pe care trebuie sa o plateasca, potrivit contractului in vigoare.
 

Sergeev a precizat, de asemenea, ca sanctiunile impuse de Uniunea Europeana si masurile luate de Moscova ca raspuns la acestea reprezinta principalul obstacol pentru exporturile Ungariei catre Rusia.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22