Ungaria: Prin respingerea imigratiei, Viktor Orban sustine ca protejeaza Europa

T.d. | 03.07.2015

Pe aceeași temă

Dupa ce s-a evidentiat prin declaratiile anti-comunitare si prin reorientarea politicii externe catre Moscova, premierul maghiar Viktor Orban se vrea acum un protector al Europei.

"In timp ce protejam Ungaria, protejam si Uniunea Europeana", a spus el intr-un interviu pentru postul public de radio, citat de MTI, potrivit HotNews.

Declaratia vine in contextul dezbaterilor privind politicile pentru migratie pe care vrea sa le aplica Uniunea Europeana, confruntata cu un val de imigranti veniti in special prin sudul Uniunii, dinspre Africa de Nord.

Orban crede ca politicile gresite in acest domeniu pot amplifica migratia in masa, fapt ce l-a determinat sa continue o politica dura pentru protejarea frontierei.

"Anii care vor veni nu vor fi usori din cauza imigratiei, dar sunt identificate sarcini, exista un calendar si planuri de actiune care trebuie executate", a adaugat el.

Orban a mai afirmat ca Ungaria si-a aparat interesele la summitul UE de saptamana trecuta, cand s-a luat o decizie privind imigratia. Ungaria si Bulgaria vor beneficia de scutiri de la unele masuri.

"Situatia Ungariei este mai dificila, pentru ca grecii nu reusesc sa opreasca imigrantii economici la granita si acestia ajung in Ungaria", a subliniat seful Executivului de la Budapesta.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22