Unul dintre răniţii în explozia de la Petromidia, un bărbat de 35 de ani, a murit

E.b. | 23.08.2016

Unul dintre cei patru răniţi în explozia de la rafinăria Petromidia - bărbatul de 35 de ani, care avea arsuri de gradul III pe 100% din suprafaţa corpului - a murit, marţi dimineaţă, la Spitalul Bagdasar-Arseni din Capitală, unde fusese adus cu o ambulanţă în jurul orei 05.00.

Pe aceeași temă

Informaţia a fost furnizată de către purtătorul de cuvânt al Spitalului Bagdasar-Arseni, Florian Bica, conform News.ro.

 

Bărbatul care a decedat avea arsuri de gradul III pe 100% din suprafaţa corpului.

 

În continuare, la Spitalul Bagdasar-Arseni din Capitală este internat un bărbat care în urma exploziei de la Petromidia a suferit arsuri de gradul II şi III pe 25% din suprafaţa corpului.

 

Ceilalţi doi răniţi în explozia de la rafinărie - doi bărbaţi de 34 şi 58 de ani, care au arsuri de gradul II şi III pe 20% şi respectiv 24% din suprafaţa corpului - sunt internaţi la Spitalul de Arşi din Capitală.

Cei patru răniţi în explozia produsă, luni seară, la rafinăria Petromidia din Năvodari au ajuns marţi dimineaţă la cele două spitale din Capitală. Ei au fost aduşi cu ambulanţe după ce, iniţal, fuseseră trimise la Constanţa două elicoptere, însă zborurile au fost anulate ca urmare a vremii nefavorabile.

 

Explozia s-a produs, luni seară, în jurul orei 18.00, la rafinăria Petromidia, deflagraţia fiind urmată de un incendiu puternic, care a fost stins după aproximativ o oră.

 

Reprezentanţii Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) de la Ministerul Afacerilor Interne declarau pentru News.ro că două rezervoare de azot şi o pompă de benzină au explodat la rafinăria Petromidia.

 

Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, a declarat, luni seară, pentru News.ro, că după discuţiile cu managementul Rompetrol, poate spune că nu există "riscuri suplimentare pentru propagarea unor alte incidente" la rafinăria Petromidia, la care statul român este acţionar minoritar, cu o participaţie de 44,69% din acţiuni.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22