UPDATE. Explozie urmata de incendiu, la Brasov. Cinci persoane au fost ranite

Iulian Popescu | 05.11.2015

O explozie, urmată de un incendiu, a avut loc joi seara la o fabrică de pâine din Brașov, sunt cinci răniți, până acum, transmite Realitatea Tv.

Pe aceeași temă

UPDATE: Spitalul Clinic Județean de Urgență are dotarea necesară pentru tratamentul celor cinci persoane rănite în explozia de la Brașov, dar sunt pregătite și soluții suplimentare dacă este nevoie, a delcarat ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu.

 

UPDATE: Doi dintre cei 5 răniţi au arsuri pe 30-40% din suprafaţa corpului şi sunt intubate, transmit corespondenţii TVR. Cea de-a şasea victimă este încă prinsă sub un planşeu.

 

UPDATE: Potrivit primarului de la Brașov, George Scripcaru, mai există o persoană în incinta fabricii.

"Au fost un număr de zece persoane, patru au ieșit pe picioarele lor, cinci au fost transportate la spital și mai este o persoană care este în incintă și care va fi extrasă, scoasă de sub dărâmăturile din depozit", a spus primarul, la Antena 3.

 

El a adăugat că locuințele din zonă nu au fost afectate de incendiu, dar că pe stradă sunt cioburi de la geamurile sparte în urma exploziei. În ce privește cauzele exploziei, el a apreciat că acestea ar putea fi acumularea anumitor pulberi de la făină și ventilația necorespunzătoare.

 

"Se pare că e din cauza pulberii de făină care s-a acumulat, din cauza faptului că ventilația nu a fost cea care trebuia, la parametrii normali. Din cauza acestor pulberi care intră și în contact cu haine sau cu echipament se produc scântei și, de aici, explozia care s-a produs", a mai spus Scripcaru.

 

Prefectul Mihai Mohaci a declarat, pentru Agerpres că cinci persoane rănite, se află în stare conștientă și au fost transportate la Spitalul Clinic Județean de Urgență.

 

De asemenea, secretarul de stat în MAI Raed Arafat a precizat că se caută și alte victime, întrucât ar exista suspiciunea că sub dărâmături s-ar afla și alte persoane.

 

A fost inițiat planul roșu, fiind mobilizate echipaje de intervenție din județele limitrofe.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22