UPDATE Premierul Victor Ponta anunta DEMISIA lui Darius Valcov de la sefia ministerului Finantelor, la scurt timp dupa ce presedintele Iohannis a cerut revocarea sa din functie

T.d. | 15.03.2015

Pe aceeași temă

Premierul Victor Ponta a anuntat duminica seara ca Darius Valcov si-a inaintat demisia din functia de ministru al Finantelor. Anuntul sefului Executivului vine la putin timp dupa ce presedintele Iohannis a cerut revocarea sa din functie.

"Premierul va mai amâna câteva zile nominalizarea unui nou ministru, în aşteptarea finalizării proiectului noului Cod Fiscal", au declarat surse oficiale pentru Mediafax.

Mesajul lui Victor Ponta:

"Am avut azi o discuție cu domnul Darius Vâlcov, care și-a depus demisia din funcția de ministru al Finanțelor. I-am primit demisia și, în perioada următoare, după identificarea unui succesor potrivit, voi transmite o propunere de înlocuitor către președintele României.

I-am cerut lui Darius Vâlcov să finalizeze cele două Coduri (Cod Fiscal și Cod Procedură Fiscală), absolut fundamentale pentru accelerarea creșterii economice și pentru relaxarea fiscală de care avem nevoie.

Îi multumesc domnului Vâlcov pentru munca deosebită depusă în această perioadă pentru finalizarea acestor Coduri, foarte bine primite de mediul de afaceri și societatea civilă", transmite seful Executivului, pe Facebook.

 

Iohannis a cerut revocarea lui Valcov

Având în vedere că procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au dispus efectuarea urmăririi penale față de ministrul Finanțelor, domnul Darius Vâlcov, m-aș fi așteptat ca domnul Vâlcov să demisioneze din funcție, înțelegând că afectează activitatea și credibilitatea guvernului, ceea ce nu s-a întâmplat”, transmite Administratia Prezidentiala.

În această situație, solicit premierului Victor Ponta să demareze procedura de revocare din funcția de ministru al Finanțelor a domnului Darius Vâlcov”, mai arata Palatul Cotroceni.
 

Traian Basescu cere remanierea lui Valcov

“Orice ora intarziere in remanierea ministrului de Finante Valcov are efecte grave de credibilitate politica”, sustine Traian Basescu. Fostul presedinte cere remanierea ministrului Finantelor “inainte de ziua de luni”, dupa ce Valcov a fost pus sub urmarire penala intr-un dosar de coruptie.

Mesajul postat pe Facebook le este adresat presedintelui Iohannis si premierului Ponta.

Domnule Preşedinte Iohannis,
Domnule Prim Ministru Ponta,
Ştiu că este weekend, dar ministrul de finanţe al României a fost pus sub învinuire pentru presupuse fapte de corupţie (nu spun că este vinovat).
Vă rog înţelegeţi că orice oră întîrziere în remanierea ministrului de finanţe Vâlcov are efecte grave de credibilitate politică în exterior, pe pieţele financiare dar şi pe cursul de schimb.
Faceţi remanierea domnului Vâlcov înainte de ziua de luni (am sperat că o faceţi azi).
PS: Dacă era vorba de ministrul de la cultură, mediu, transporturi, tineret şi sport poate mai puteaţi aştepta pînă luni
”, transmite fostul sef al statului.

Din materialul probator administrat în cauză a rezultat că urmare a înțelegerii cu omul de afaceri, suspectul Vâlcov Bogdan Darius a primit, în perioada 2010-2013, aproximativ 2 milioane de euro, o parte din această sumă fiind primită în mod direct, în numerar, iar suma de 2.480.000 lei a primit-o prin intermediul unor firme”, sustin procurorii DNA.

CITESTE SI:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22