Urzeala tronurilor în PSD: Dăncilă vrea să-i dea afară din Guvern pe Carmen Dan, Vâlcov și Meleșcanu

Laurentiu Gheorghe | 28.05.2019

Remanierea guvernului ar putea fi mai amplă premierul Dăncilă dorind și înlocuirea ministrului de Interne Carmen Dan și a ministrului de Externe, Teodor Meleșcanu.

Pe aceeași temă

A început îndepărtarea oamenilor fideli lui Dragnea din Guvern, Dăncilă dorind să scape de persoanele compromise precum Carmen Dan și Teodor Meleșcanu care nu mai sunt doriți nici de liderii partidului. Ministrului de Interne i se pot reproșa de la intervenția jandarmilor în 10 august până la recentele scandaluri. Meleșcanu va fi sacrificat pentru dezastrul de la votul în Diaspora.

Dăncilă a ajuns luni seară la o înțelegere cu Tăriceanu, iar ALDE va veni cu o altă propunere în locul acestuia.

Premierul Viorica Dăncilă va renunța și la colaborarea cu Darius Vâlcov, cel care în prezent este consilier al premierului, dar și un om foarte apropiat de Liviu Dragnea. Totodată, Dăncilă va renunța și la colaborarea cu Sevil Shhaideh.

Pe lângă oamenii care vor fi executați, Viorica Dăncilă are de trimis către Iohannis și propuneri pentru ministerele vacante. Marea miză este Ministerul Justiției, dar și funcția de vicepremier care i-a aparținut lui Viorel Ștefan.

La ministerul Justiției va fi nominalizată actualul interimar, Ana Birchall, spun surse din partid, iar la Ministerul fondurilor europene va fi nominalizat Marius Nica.

Luptele sunt dure în prezent însă totul se face cu riscul ca PSD să piardă majoritatea parlamentară și implicit și guvernarea.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22