USB o acuza pe Firea de taierile de copaci din Bucuresti: Iliescianismul e in ADN-ul PSD

Vlad Toma | 11.07.2016

Nicusor Dan, fost candidat al USB la Primaria Bucurestiului, a criticat taierile de copaci care au avut loc in Bucuresti zilele trecute, exprimandu-si neincrederea in declaratiile Gabrielei Firea care a spus, sambata, ca nu a ordonat nici in scris nici verbal taierea vreunui copac din Bucuresti.

Pe aceeași temă

 

Dan citeaza de asemenea o declaratie a Gabrielei Firea din 20 iunie, cand aceasta spunea ca va solicita toaletarea de urgenta a copacilor din parcurile bucurestene.

 

"Iliescianismul e in ADN-ul PSD. Aşa cum Ion Iliescu "nu" a ordonat judecătorilor oprirea proceselor de restituire a proprietăţilor, doar a zis, aşa şi Gabriela Firea nu a ordonat tăierea vreunui copac în Bucureşti, doar a zis. Atât Iliescu atunci, cât şi Firea acum abuzează de puterea pe care le-au dat-o cetăţenii. 


USB a făcut o cerere de sistare a toaletărilor şi defrişărilor şi dacă avizele nu sunt în ordine, o vom depune luni. Şi avem pregătite şi soluţiile pentru a rezolva problema copacilor îmbătrâniţi în aşa fel încât patrimoniul natural al Bucureştului să nu fie distrus de oameni iresponsabili, dar cu putere", a transmis Nicusor Dan.

 

Clotilde Armand, consilier USB la primaria sectorului 1 al Capitalei a criticat dezinteresul autoritatilor pentru spatiile verzi din Bucuresti cerandu-i Gabrielei Firea sa opreasca defrisarile: "Mai mulţi cetăţeni ne-au semnalat tăieri masive de copaci în zonele Kiseleff, Cişmigiu şi a parcului IOR și nu numai. Într-un oraş ca Bucureştiul, care este al doilea cel mai poluat oraş dintre capitalele europene, un astfel de dezinteres faţă de protejarea spaţiului verde este inadmisibil.

 

USB cere doamnei primar Gabriela Vrânceanu Firea să oprească imediat aceste defrişări şi să prezinte cetăţenilor o informare completă asupra numărului total de copaci tăiaţi şi motivul pentru care aceştia au fost tăiaţi de la rădăcină. Reamintim faptul că lucrările de toaletare a arborilor pentru îndepărtarea ramurilor bătrâne sau bolnave nu trebuie să depăşească 30% din coroana copacului, altfel existând riscul uscării arborelui.

 

De asemenea, cerem doamnei primar să prezinte în cel mai scurt timp în Consiliul General al Capitalei un plan de conservare a spaţiului verde a oraşului şi de extindere a acestuia. Potrivit datelor Institutului naţional de statistică, Bucureştiul avea doar 21,4 metri pătraţi de spaţiu verde per cap de locuitor în 2014, faţă de cerinţa europeană de minimum 26 de metri pătraţi. De asemenea, trebuie spus că doar cinci oraşe reşedinţă de judeţ din România respectă norma europeană privind spaţiile verzi – Slobozia, Miercurea Ciuc, Bistriţa, Craiova şi Suceava," a transmis Clotilde Armand.

 

Cererea oficiala a USB pentru sistarea taierii copacilor poate fi citita AICI.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22