USR: Desemnarea lui Ciucă ca premier nu e deloc un semnal bun, ci de capitulare a politicului

Laurentiu Gheorghe | 21.10.2021

Șeful USR, Dacian Cioloș, a declarat joi că nominalizarea lui Nicolae Ciucă ca premier este o refacere a USL iar USR nu va susține un guvern minoritar PNL în Parlament.

Pe aceeași temă

„Nu închidem uşile”, a afirmat Cioloş, precizând că desemnarea lui Nicolae Ciucă este un semnal de capitulare a politicului. USR nu va susţine un guvern minoritar, care are susţinerea PSD în Parlament.

„Am putea avea rapid un Guvern PNL-USR-UDMR dar decizia va fi la PNL şi este o decizie pe care şi-o va asuma”, a spus Dacian Cioloş, după şedinţa conducerii USR, el arătând că partidul este pregătit să intre în Opoziţie.

Cioloş a arătat că aşteaptă o discuţie cu premierul desemnat şi că ei nu închid uşile.

„Nu ştiu ce să votăm deocamdată, ştim doar că există intenţia de a forma un guvern minoritar, nu ştim lista şi programul, nici nu mai contează cum va vota USR-ul, atâta vreme cât PNL a anunţat că are susţinere în Parlament şi PSD a anunţat că ar putea să susţină Guvernul minoritar. Pare deja să existe o înţelegere PNL şi PSD, cu care se simt confortabil ambele partide”, a mai declarat Cioloş, precizând că vorbim de un guvern minoritar pentru a cărui instalare nu am fost solicitaţi.

Despre desemnarea de către preşedintele Klaus Iohannis a lui Nicolae Ciucă pentru funcţia de premier, Dacian Cioloş a spus că „evident că nu este un semnal deloc bun” şi nu sunt confortabili cu această situaţie.

„Noi am mai avut decizia de a militariza campania de vaccinare care este condusă în continuare de un ofiţer de armată şi am văzut rezultatul (..) Domnul Ciucă este politician acum, este fost militar dar evident că nu suntem confortabili deloc cu această soluţie. Este şi un semnal de capitulare a politicului. (...) Noi am mers cu o propunere politică, preşedintele partidului. Acum, la fel ,nu vedem o asumare politică, a unui om politic, ci vedem o asumare a unui om care vine din Armată şi chiar dacă e civil şi e în rezervă, vine cu acel sentiment că iar vine Armata să ne scoată din această soluţie, pentru că noi nu suntem în stare”, a spus preşedintele USR.

Despre rezultatul negocierilor, Cioloş a arătat că „PNL face acum o alegere, de colaborare cu USR sau de a merge pe o reconstituire a ceea ce a fost pe vremuri USL-ul”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22