USR nu-l vrea pe Mihail Neamțu (PMP) viceprimar la Capitală: Ar fi o abatere de la protocolul cu PNL

Laurentiu Gheorghe | 05.10.2020

Claudiu Năsui, șeful USR București, nu-l agreează pe Mihail Neamțu de la PMP ca viceprimar al Bucureștiului, pentru că „a propagat minciuni”, deși șeful PNL, Ludovic Orban l-ar accepta.

Pe aceeași temă

Claudiu Năsui spune că în protocolul semnat între USR PLUS și PNL înainte de declanșarea campaniei electorale este stipulat că fiecare formațiune politică va numi câte un viceprimar la București:

„Deocamdată sunt doar zvonuri şi nimic mai mult. Nu am avut nicio discuţie concretă pe acest subiect. Susţinerea lui Mihail Neamţu ar fi o abatere de la protocolul semnat între Alianţa USR PLUS şi PNL. Ne-am anagajat să avem un viceprimar fiecare. Mihail Neamţu a fost unul dintre cei care au propagat minciuni despre USR în campanie. Eu nu pot să le recomand consilierilor generali USR un vot pentru Mihail Neamţu. Când s-a pus problema ca Neamţu să fie candidatul comun al dreptei pentru Sectorul 3, filiala USR de acolo a reacţionat dur, a fost extrem de supărată”, a declarat Claudiu Năsui, liderul USR Bucureşti, citat de Adevărul.

Însă între PNL și PMP a fost încheiat un protocol de colaborare la nivelul administrațiilor locale și județene pentru formarea de majorități. În conformitate cu această înțelegere, șeful PNL, Ludovic Orban, a precizt, când a fost întrebat despre Mihail Neamțu că nu exclude această variantă. Potrivit legii, Bucureștiul poate avea doi viceprimari, iar în protocolul PNL – USR PLUS este nominalizat Vlad Voiculescu ca să ocupe unul dintre posturile de viceprimari. PNL ar renunța în favoarea PMP la postul de viceprimar, partid care îl susține pe Mihail Neamțu.

„Susţinerea Mişcarii Populare mă onorează. Premierul Orban a spus că este o opţiune de luat în calcul. Decizia finală rămâne, însă, la Nicuşor Dan (care n-are o majoritate confortabilă dacă un singur consilier PNL sau USR absentează, se îmbolnăveşte ori defectează...”, a scris Mihail Neamţu pe Facebook.

La rândul lui, Nicușor Dan, primarul ales al Bucureștiului, a anunțat că își dorește cooptarea PMP în noua majoritate din Consiliul General al Capitalei, pentru că PNL și USR-PLUS nu au decât un singur consilier în plus față de PSD. În vară, alianţa condusă de Cioloş şi Barna s-a opus unei alianţe cu PMP, ceea ce a condus la intrarea în cursa electorală a lui Traian Băsescu pentru Primăria Bucureștiului.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22