USR: Palada vrea să scape de răspunderea penală cu ajutorul partenerilor din PSD/ALDE

E.b. | 23.10.2017

Uniunea Salvați România denunță tentativa domnului Mirel Palada de a influența, cu ajutorul politic al coaliției PSD-ALDE, cursul plângerii penale făcute de senatorul USR Mihai Goțiu împotriva sa, după agresiunea comisă în timpul unei pauze publicitare a unei emisiuni de la B1 TV.

Pe aceeași temă

 

Uniunea Salvați România (USR) consideră că este inacceptabil ca Mirel Palada să se comporte "ca și cum el ar fi fost o 'victimă' a unei violențe verbale, în loc să își recunoască vina și să își ceară scuze public pentru agresiunea fizică asupra senatorului Mihai Goțiu".

 

Reacția USR vine după ce, luni, Biroul permanent al Senatului a transmis Comisiei juridice solicitarea sociologului Mirel Palada referitoare la un punct de vedere cu privire la comportamentul senatorului Mihai Goțiu din cadrul unei emisiuni difuzate în 13 septembrie de postul B1 TV

 

Mirel Palada, fostul purtător de cuvânt al Guvernului Ponta, solicită Senatului un punct de vedere referitor la ”exercitarea atribuţiilor de serviciu” de către Mihai Goţiu, care i-ar fi prejudiciat dreptul la imagine.


 

Sesizarea domnului Palada este o nouă tentativă de a muta dezbaterea legată de agresiunea lui din sălile de judecată în altă parte. Mai întâi, a încercat să convingă televiziunile să-l invite în discuții despre violență, acum sesizează Senatul. Domnul Palada și avocații care îl sfătuiesc speră să obțină un punct de vedere din Parlament, un punct de vedere bazat pe o majoritate politică, nu neapărat pe argumente, cu ajutorul căruia să influențeze deciziile Justiției, se arată într-un comunicat al USR.


Eu am încredere însă că Justiția va rămâne imună la asemenea șmecherii. Altfel, nu am nicio problemă să-mi susțin punctul de vedere în Comisia Juridică a Senatului, căreia i s-a cerut astăzi un punct de vedere asupra sesizării lui Mirel Palada pentru a arăta că afirmațiile din sesizare sunt neadevărate. Sper că membrii Comisiei vor înțelege însă că verdictul privitor la agresiune va fi dat de Justiție.


În plus, după cum am solicitat astăzi și în Biroul Permanent, sper că în Comisia Juridică se va discuta cu această ocazie și sesizarea pe care am depus-o încă din luna aprilie referitoare la jignirile pe care liderul PSD Șerban Nicolae mi le-a adus chiar în Senat și care așteaptă o soluționare de aproape jumătate de an”, a declarat senatorului USR Mihai Goțiu.


Senatorul USR Mihai Goțiu a fost agresat, în platoul unei emisiuni la B1 Tv, de Mirel Palada, fostul purtător de cuvânt al Guvernului PSD – Victor Ponta. În urma incidentului, Mihai Goțiu a obținut un certificat medico-legal pentru agresiune și a depus o plângere penală împotriva lui Mirel Palada, iar Uniunea Salvați România a lansat în Parlament un apel împotriva violenței fizice și verbale.

 

Uniunea Salvați România consideră că este inacceptabil ca Mirel Palada să se comporte ca și cum că el ar fi fost o ”victimă” a unei violențe verbale, în loc să își recunoască vina și să își ceară scuze public pentru agresiunea fizică asupra senatorului Mihai Goțiu, se mai arată în comunicatul USR.

 

*******************

În luna septembrie, Mihai Goţiu şi Mirel Palada au avut schimburi dure de replici într-o emisiune la B1 TV, care au culminat cu agresarea fizică a senatorului USR de către fostul purtător de cuvânt al Guvernului Ponta.

 

În urma incidentului, Goţiu a depus o plângere penală împotriva lui Palada.
 

Pe 5 octombrie, Goţiu a anunţat că şi-a ridicat certificatul medico-legal şi că nu renunţă la plângerea penală făcută împotriva fostului purtător de cuvânt al Guvernului Ponta. El a spus că va ajunge curând la Parchet, urmând ca procurorii să înceapă urmărirea penală.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22