USR: PSD, grup infracţional. Dovadă: conversaţiile de contracarare a protestelor #rezist

Dora Vulcan | 03.06.2017

"Conversațiile între liderii PSD, dezvăluite de Rise Project, arată că România este condusă de un partid cu mentalități totalitare care acționează, de fapt, ca un grup infracțional", spune USR într-un comunicat remis presei.

Pe aceeași temă

 

 

 

Comunicatul integral al USR 

  

 

USR condamnă practicile de guvernare ale PSD care amenință să transforme România într-un stat captiv. Conversațiile între liderii PSD, dezvăluite de Rise Project, arată că România este condusă de un partid cu mentalități totalitare care acționează, de fapt, ca un grup infracțional. Planul de a organiza contramanifestații împotriva protestelor #rezist este de factură putiniană și nu are nicio legătură cu un stat democratic, membru al NATO și al Uniunii Europene.

 

PSD este în stare de orice, chiar să arunce țara în haos și conflicte civile, pentru a-și amnistia și grația corupții prin ordonanțe de urgență, adoptate în miez de noapte, în ședințe extraordinare de guvern. Marele noroc al României este că are cetățeni mai responsabili decât partidul aflat la guvernare și mai atașați valorilor democrației. Aceștia nu au răspuns instigărilor lui Liviu Dragnea și ale liderilor PSD, iar contramanifestațiile au eșuat.

 

'Ancheta publicată ieri de RiseProject nu face decât să confirme cetățenilor români ca toată povestea cu programul minunat cu grafice colorate, prezentat de PSD în campanie, a fost de fapt o mare scamatorie, miza reală fiind în tot acest interval menținerea conectării la furtul banului public și modificarea legilor din Justiție pentru protejarea sau eliberarea corupților', a declarat Dan Barna, purtătorul de cuvânt al USR.

 

Ordonanța 13 a fost doar începutul atacurilor PSD asupra statului de drept, fiind urmată de multe inițiative în Parlament pentru grațierea corupților și consolidarea rețelei de imunități și privilegii pentru membrii și clientela de partid. Societatea a ajuns să păzească în fiecare zi coaliția de guvernare PSD — ALDE pentru a se asigura că respectă legea și obligațiile pe care România și le-a asumat ca membru NATO și UE.

 

Cetățenii României au aflat, cu detalii, din raportul Rise Project că alături de sabotarea Justiției, furtul banilor publici este o miză la fel de importantă pentru PSD.

 

USR a susținut manifestațiile împotriva Ordonanței de Urgență 13 a Guvernului Sorin Grindeanu și a organizat primele proteste interne din istoria Parlamentului, în semn de solidaritate cu românii din stradă.

 

Ulterior, parlamentarii USR au combătut activ toate tentativele PSD care subminau puterea Justiției: proiectul de lege care desființează conflictul de interese, modificarea Legii executării pedepselor, schimbarea regulamentelor interne ale Parlamentului, modificarea legii grațierii, proiectul de lege care dezincriminează abuzul în serviciu în cazul primarilor.

 

În fața atacurilor sistematice ale PSD asupra statului de drept, Partidul Uniunea Salvați România a solicitat președintelui României Klaus Iohannis să declanșeze procedura de organizare a unui referendum pe anticorupție și consideră în continuare că acest referendum este oportun", se spune în comunicatul USR.

 

 

(sublinierile aparţin redacţiei)

 

 

Background

 

 

  • RISE Project: Cum a vrut Dragnea să «apere» România de români după adoptarea OUG 13  

 

 

RISE Project dezvăluie o discuţie de pe grupul de WhatsApp al PSD din noaptea în care a fost aprobată OUG 13, în cursul căreia Liviu Dragnea cere ca preşedinţii de organizaţii să se pregătească pentru ”un miting pentru apărarea României”.

 

 

Partidul de la televizor arată altfel în interior. Îi leagă banii – nu numai dosarele, socialismul sau guvernarea – și ripostează organizat sub presiunea maselor. RISE Project a obținut  conversațiile interne purtate de liderii PSD în perioada #OUG13.

 

Context: protestele #rezist din februarie. În paralel, le-am urmărit afacerile, descoperind un sistem piramidal cu bani publici, scrie RISE Project, care anunţase deja pe pagina Facebook  dezvăluiri de prooporții, în centrul cărora se află Liviu Dragnea și nume sonore din PSD.

 

Comunicatori PSD”. Așa se numește grupul de WhatsApp alcătuit din douăzeci și ceva de fruntași PSD. Aproape toți, demnitari publici.

Miniștri, foști și actuali, deputați, senatori – spuma PSD – au funcționat atunci ca o celulă de criză, arată RISE Project in articolul DRAGNEA – PARTIDUL NEVĂZUT.

 

La Bucureşti era tensiune. Amnistia care se prefigura scotea deja oameni în stradă. 20.000 – numai în ziua aceea.

 

Cu o zi înainte, Dragnea urechease colectivul dupa episodul “Elefanții”, declanşat de Iohannis, la celebra ședință de guvern. Șeful cel mare avea regrete tactice: A prins momentul și a făcut pe șmecherul. (…) Eu nu înțeleg de ce nu vorbim? V-ați ridicat azi toți miniștrii să ieșiți din sală? De ce nu v-ați ridicat să îl lăsați singur?”.

 

Florin Iordache, ministrul Justiţiei, anunţă Ordonanţa 13 care modifică Codul Penal.

 

În faţa Guvernului, proteste până târziu. 
 

 

Public, Liviu Dragnea tace

 

Însă încinge lucrurile pe grupul WhatsApp al comunicatorilor PSD. El şi dispozitivul de partid plănuiesc contramanifestaţii încă din noaptea dintre 31 ianuarie şi 1 februarie, scrie RISE Project, care dezvăluie acea discuţie:

 

 

"Să ne pregătim de un miting pentru apărarea României”

 

 

Liviu Dragnea: „Marian Neacşu. Vorbiţi deja din seara asta cu preşedinţii de organizaţii să ne pregătim de un miting pentru apărarea României”.

 

Oamenii ne-au adus aici prin vot masiv! Nu mai fac faţă la mesaje… Vor să fie alături de noi! Sunt conştienţi că se încearcă o lovitură de stat. Cum spuneam, şarpele veninos e cel mai periculos. Vă rog, să-i retezăm odată capul! Să eliberăm ţara asta de HIDRA!”, îl completează deputatul Liviu Pleşoianu pe Dragnea, un minut mai târziu, la 00:19, 1 februarie.

 

Pleşoianu reprezintă PSD în relaţia cu UE.

 

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, şi fostul ministru al Educaţiei Ecaterina Andronescu sunt de acord. Vor fapte.

 

Firea, la 00:19: „Suntem prezenţi! Nu se mai poate! Trebuie să apărăm România!”

 

Imediat, la 00:20, Ecaterina Andronescu: „Da, să apărăm România!”

 

Foştii miniştri de la Sănătate şi Mediu, Nicolae Bănicioiu şi Rovana Plumb, sunt pe aceeaşi lungime de undă: „Corect!” / „Da!” Şi ei susţin ideea unei contramanifestaţii. 

 

Codrin Ştefănescu aştepta de mult: „În sfârşit!!!”.

 

 

„Organizaţi-vă!”

 

 

La ora 00:21, Liviu Dragnea lansează ordinul: „Organizaţi-vă!”

 

Codrin Ştefănescu e pregătit: „Începem de acum! Trebuie doar să decizi unde îl organizăm şi când!”.

 

Dar cu grijă, revine Dragnea: „Vreau să atrageţi toţi membrii de partid, fără Chirica de la Iaşi. Că e omul SIE. Nu v-am zis până acum. Şi câte spune în stânga şi-n dreapta, instigă.”

 

Doina Pană, fost ministru la Mediu, vede lucrurile în perspectivă: „Da, un miting uriaş! Să nu-ncapă comparaţie cu numărul lor de participanţi”

 

E trecut bine de miezul nopţii, ora 01:20, Ordonanţa 13 se publică în Monitorul Oficial.

 

Între timp, Aurelia Cristea, fost deputat PSD, criticase partidul pe Facebook: „Ceauşescu a fost mic copil, şi el lucra pentru propăşirea neamului, vă amintiţi, dragi prieteni? Suntem datori să veghem ca acele vremuri să nu se mai întoarcă! Paşnic, fără violenţă! #DemocratiaTrebuieAparata.”

 

Europarlamentarul PSD, Sorin Moisă dă like.

 

Liviu Dragnea intervine la 01:46 cu o captură de ecran: „Vedeţi şi like-ul d-lui Sorin Moisă.”

 

Ecaterina Andronescu: „Incredibil!!!

 

Lui Dragnea nu-i scapă nimic. Nici Corina Creţu, comisar european, prinsă şi ea cu un like nepotrivit la postările Aureliei Cristea. E ironic: „draga noastră Corina”.

 

Poftimmmm? Şi dna comisar????”. Anei Birchall nu-i vine să creadă, conform  RISE Project.

 

 

După cinci zile, în 5 februarie, la Palatul Cotroceni apare contramanifestaţia. Codrin Ştefănescu dă alarma pe Facebook şi mobilizează aproape 1.500 de oameni. PSD nu şi-o asumă oficial.

 

 

RISE Project anunţa ieri, pe Facebook,  dezvăluiri de prooporții, în centrul cărora se află Liviu Dragnea și nume sonore din PSD

 

 

 

 

 

Nu "apărau doar România", ci numele şi sumele despre care nu vorbesc la televizor.  Adică, brigada lui Dragnea, motorul financiar al partidului susţine RISE Project, scriind şi despre legăturile financiare din PSD.

 

CITESTE TOT ARTICOLUL

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22