Vâlcov amendat cu 1.000 lei după ce i-a spus unui protestatar sandilău și i-a publicat fișa medicală

Laurentiu Gheorghe | 27.03.2019

Darius Vâlcov, eminența cenușie a PSD și consilier al lui Dăncilă, a fost amendat de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării pentru că a încălcat dreptul la demnitate al unui protestatar.

Pe aceeași temă

Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) a decis, miercuri, ca Darius Valcov, consilierul premierului, a discriminat si a incalcat dreptul la demnitate atunci cand a publicat fisa medicala a unui protestatar si l-a numit "sandilau".

CNCD a considerat în unanimitate că prin publicarea fișei medicale și utilizarea apelativului sandilău a fost un act de discriminare și a încălcat dreptul la demnitate al persoanei respective.

"Colegiul director al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, intrunit in sedinta de solutionare a petitiilor in data de 27 martie 2019, a adoptat urmatoarea hotarare:

Fapta domnului Darius Bogdan Valcov de a denumi o persoana prin termenul de 'sandilau' si publicarea fisei medicale a persoanei respective, protestatar de notorietate, constituie fapta de discriminare si incalca dreptul la demnitate pe criteriul de afectiune medicala necontagioasa si prin asociere pe baza criteriului de dizabilitate mentala, potrivit art. 2 alin. 1 coroborat cu art. 15 din OG137 O.G. 137/2000 privind prevenirea si sanctionarea tuturor formelor de discriminare, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare", a comunicat miercuri CNCD.

Astfel, consilierul premierului Viorica Dancila a fost amendat cu 1.000 lei pentru discriminare.

„In individualizarea sanctiunii, Colegiul Director a avut in vedere gradul de pericol social al faptei, ce rezulta printre altele, din calitatea de demnitar a partii reclamate, dar si de faptul ca, ulterior partea reclamata a sters de pe contul de Facebook afirmatiile discriminatorii", potrivit sursei citate.

Amintim ca Darius Valcov, condamnat in prima instanta la 8 ani de inchisoare pentru 3 infractiuni de coruptie, a postat la inceputul lunii septembrie 2018, pe pagina sa de Facebook, o fotografie cu fisa medicala a unui protestatar, numindu-l "sandilau".

****

Ulterior, el s-a plans pe reteaua de socializare ca postarea i-a fost stearsa si a atasat acestui mesaj un clip video cu imagini care sugereaza ca #rezist si Forumul Democrat al Germanilor din Romania sunt organizatii naziste. In montaj aparea si o fotografie cu presedintele Iohannis, pe care il aseamana cu Hitler.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22