Valeriu Zgonea convoaca o sedinta comuna a Camerei Deputatilor si Senatului pentru schimbarea legislatiei electorale

P.c. | 06.01.2015

Pe aceeași temă

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a convocat pentru miercuri, 14 ianuarie, incepand cu ora 10:00, o sedinta de lucru a Comisiei comune a Camerei Deputatilor si Senatului pentru elaborarea propunerilor legislative privind legile electorale, informeaza un comunicat. Printre subiectele aflate pe ordinea de zi a sedintei se numara adoptarea Regulamentului de functionare a Comisiei si a principiilor care stau la baza eleborarii cadrului legislativ in materia electorala, relateaza Hotnews.

 

Co-presedintii PNL Alina Gorghiu si Vasile Blaga au cerut, luni, conducerii Parlamentului sa puna pe ordinea de zi din aceasta sesiune un proiect de lege pentru schimbarea legislatiei electorale. PNL vrea ca primarii si sefii de Consilii Judetene sa fie alesi in doua tururi de scrutin, iar numarul parlamentarilor sa scada. 


In contextul convocarii, pentru miercuri, a sedintei comune a Camerei Deputatilor si Senatului pentru elaborarea propunerilor legislative privind legile electorale, "membrii Comisiei parlamentare vor avea in vedere specificitatile cadrului juridic electoral existent la nivelul tarilor membre ale UE si SUA, cuprinse in studiile elaborate de departamentele de specialitate din Camera Deputatilor, transmise membrilor Comisiei, in luna decembrie 2014", se arata in comunicatul remis de Cabinetul presedintelui Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea. 

 

CITITI SI: VIDEO Alina Gorghiu: Proiectul de guvernare al PNL are termen pana in 28 februarie. Vrem ALEGERI ANTICIPATE

 

Potrivit comunicatului citat, modernizarea legislatiei electorale este unul dintre obiectivele prioritare pentru aceasta sesiune parlamentara, "de aceea fac un apel catre toate partidele reprezentate in Parlament sa sprijine acest demers si sa dea dovada de maturitate politica pentru a putea adopta cat mai repede modificarile legislative necesare in acest domeniu. Avem nevoie de o legislatie corecta si adaptata noilor realitati sociale, care sa permita tuturor cetatenilor romani sa isi exercite, fara niciun fel de problema de ordin tehnic, dreptul fundamental de a vota", a declarat Valeriu Zgonea, presedintele Camerei Deputatilor.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22