Valeriu Zgonea, despre protestele din Capitala: Nu mai merge cu jumatati de masura

Iulian Popescu | 04.11.2015

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, afirmă, marți, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că înțelege furia oamenilor ieșiți în stradă și spune că cei care se fac vinovați de tragedia din clubul Colectiv trebuie să plătească ''indiferent de funcții sau responsabilități''.

Pe aceeași temă

“Îi înțeleg pe oamenii care au ieșit în seara aceasta în stradă. Le înțeleg furia. Cred că a venit momentul ca întreaga clasă politică să înțeleagă că nu mai merge cu jumătăți de măsură. De data aceasta, trebuie să se meargă până la capăt. Trebuie ca societatea să știe exact cine și de ce se face vinovat pentru moartea acelor tineri nevinovați. Regulile nu mai trebuie aplicate discreționar. Legile nu mai trebuie acoperite de corupție și șpăgi", scrie Valeriu Zgonea.

 

Potrivit acestuia, toți cei care se fac vinovați de tragedie trebuie să plătească.

 

"Aplicarea corectă a legilor poate salva vieți. La fel cum nerespectarea lor a omorât oameni. Este nevoie să se afle adevărul și toți cei care se fac vinovați de această tragedie să plătească, indiferent ce funcții sau responsabilități au. Memoria tinerilor morți în 'Colectiv' nu are nevoie de monumente, ci de dreptate", conchide Zgonea.

 

Aproximativ 25.000 de persoane au manifestat marți seara în Capitală cerând demisia Guvernului și schibarea modului în care s eface politică în România.

 

Majoritatea demonstranților au fost tineri și promit să iasă în stradă în fiecare zi, până când actualul guvern va pleca.

 

S-a scandat: "Demisia",''Rușine, rușine să vă fie'', ''Hoții'', ''Colectiv'', ''Nu aveți coloană decât oficială'', "Toate partidele/Aceeași mizerie"

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22